Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli už nebude v Entropiq sám, dnes jej doplnil En1gma

17. 3. 2020 | 18:02 Hearthstone
Zatímco se svět dozvídá přelomové novinky přicházející do karetní hry Hearthstone, tak ambiciózní česká organizace Entropiq do svých řad přivítala novou akvizici. Tou je teprve šestnáctiletý karetní mág En1gma, který v loňském roce vzal domácí scénu útokem a zahrál si i na turnaji na druhém konci světa.
Petr "En1gma" Balcar
Petr "En1gma" Balcar

Entropiq patří mezi mladé české týmy, které díky prostředkům mají jen ty nejvyšší ambice. Při oznámení se tak prvním Hearthstone reprezentantem stal úřadující mistr České republiky a hráč proslulý po celém světě, Oldřich 'Faeli' Mahdal. Ten byl až dodnes v této sekci osamocen, nyní však získává opravdu kvalitního parťáka.

Od dnešního dne bude dres Entropiq oblékat Petr 'En1gma' Balcar, který i přes své úspěchy dosud nikdy nepůsobil v týmu. Vloni nechyběl na PLAYzone Challenge a až do poslední chvíle bojoval o postup na finále MČR, když v sezóně nechyběl na dvou sklizních. Triumfu se ale dočkal v závěru roku, když ovládl ligu ESL Nationals. Bezpochyby se tak řadí mezi širší domácí špíčku. Kromě účinkování na domácí scéně však pravidelně hraje i zahraniční kvalifikace a ačkoliv je mu nyní pouze šestnáct, tak si loni v srpnu zahrál dokonce v Jižní Koreji.

Tato účast na Masters Tour v Soulu však není jeho jedinou. Letos se totiž En1gmovi podařilo kvalifikovat hned na dvě další zastávky, bohužel ta nejbližší proběhne po prvotním přesunu a následném zrušení pouze v online prostředí. Na programu bude už o tomto víkendu 20. až 22. března a právě na ní si talentovaný karbaník zažije premiéru v novém působišti, ačkoliv nezavítá přímo na Bali, potažmo do Los Angeles. Díky konzistentním výsledkům si v minulém týdnu zajistil také místenku na čtvrté Masters Tour v Jönköpingu, u které zatím nevíme, jestli proběhne na místě nebo online. Tak či tak, na obou turnajích se přestaví po boku nového parťáka Faeliho.

PLAYzone Challenge 2020
Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.