Přejít k hlavnímu obsahu

Faker s T1 zůstane další tři roky. Navíc se stává spolumajitelem!

18. 2. 2020 | 14:03 League of Legends
SK Telecom T1 pokračuje v historickém partnerství s největším League of Legends hráčem historie. Lee "Faker" Sang-hyeok a T1 je očividně dvojice, kterou jen tak něco nerozdělí. Faker se navíc s novým kontraktem stává i částečným vlastníkem organizace, takže LCS fanoušci mohou nejspíš na Fakera zapomenout na dobro.
Faker SKT
Faker SKT

I přes hromadu štědrých nabídek z různých týmů po celém světě se Faker rozhodl pokračovat pod svým současným týmem T1, se kterým drží od začátku roku 2013, tedy už dlouhých 7 let. Trojnásobný světový šampion dává setrváním v T1 jasnou zprávu, že ho ani honosné nabídky nezlákají, jelikož preferuje věrnost svému aktuálnímu zaměstnavateli. Ani v T1 ale rozhodně netrpí, protože v roce 2019 unikly na veřejnost informace, že si Faker skrz nemalý plat, výhry z turnajů a osobní sponzory vydělá více než 4,6 milionů dolarů (asi 105 milionů korun) za jeden kalendářní rok. I přesto, že se Fakerovi od té doby nepodařilo světový šampionát znovu ovládnout, dá se předpokládat, že jeho výdělky směrem dolů rozhodně nešly.

Současná základní sestava T1:

 Jižní Korea Kim "Canna" Chang-dong (Top)
 Jižní Korea Moon "Cuzz" Woo-chan (Jungle)
 Jižní Korea Lee "Faker" Sang-hyeok (Mid)
 Jižní Korea Park "Teddy" Jin-seong (AD Carry)
 Jižní Korea Lee "Effort" Sang-ho (Support)

T1 v nedávné době získali partnerství se společností Nike, s cílem zvýšit úroveň tréninkového kempu, zejména co se týče fyzické přípravy hráčů. Právě v zisku tohoto partnerství byl Faker výrazně zapojen, jelikož letěl až do Oregunu v USA, aby se zúčastnil propagační akce v hlavním sídle oděvní společnosti. „T1 je nadšeno, že s námi Faker zůstává i na další tři roky. Od doby, kdy přišel do T1 uplynula dlouhá doba, ale už od začátku je jeho veledůležitou součástí a naše spolupráce nese kýžené ovoce. I proto se Faker s novým kontraktem stává i spolumajitelem organizace a my s ním počítáme i poté, co se rozhodne odejít do herního důchodu - ať už to bude kdykoliv,” 

přednesl ve svém vyjádření generální ředitel T1, Joe Marsh.

PLAYzone Challenge 2020
Zdroj: @lolesports
Štítky: Faker, SK Telecom T1