Přejít k hlavnímu obsahu

Fanoušci se mohou těšit na spoustu boostování, říká Skyy z NecroRaisers před HAL3000 MČR Tour

25. 2. 2021 | 15:54 Counter-Strike 2
NecroRaisers na začátku sezónu uspořádali turnaj o to, kdo bude jejich barvy v letošním roce hájit. Možnost zahrát si za organizaci s více než dvacetiletou historií nakonec dostal tým AIM FESTIVAL ve složení Skyy, Exp0, Muttenzi, Keila a následná posila Tr0n1c. Po triumfu ve finále 2. kvalifikace HAL3000 MČR Tour jsme si k rozhovoru přizvali kapitána týmu Skyye.
NecroRaisers CS:GO
NecroRaisers CS:GO
Zdroj: NecroRaisers

Dokážeš na úvod popsat pro ty, kdo vás neznají, jak vznikala vaše sestava?

Naše sestava vznikla tak, že jsme viděli příspěvek od NecroRaisers. Řekli jsme si, že vezmeme partu kámošů a půjdeme si zastřílet. Jediný dobrý soupeř byl EUROPSKE CS a na toho jsme si věřili.

Byl tenhle úspěch v NecroRaisers velký motivační boost pro novou sestavu?

Nevím jestli to byl zrovna velký motivační boost, ale rozhodně jsme za to rádi a budeme trénovat, aby jsme potrápili top CZ/SK týmy.

HAL3000 MČR Tour bude hostit 16 domácích týmů, bylo to pro vás velkým cílem se kvalifikovat?

Ano, rozhodně náš cíl byl se dostat do closed kvaldy. Kdyby jsme nepostoupili, bylo by to zklamání.

První kvalifikační turnaj vám ale vůbec nevyšel. Čím si vysvětluješ prvotní neúspěch?

Šli jsme do turnaje s tím, že máme hrozně malý map pool a to nás provázelo celým turnajem, takže jsme hráli pug mapy a několikrát jsme zaspali start zápasu.

Napodruhé jste ale až do čtvrtfinále procházeli jako nůž máslem. Měli jste spíše štěstí na soupeře, nebo jste se cítili o tolik lépe?

Rozhodně obojí. Ve skupinách jsme neměli soupeře, ale od začátku play-off tam už bylo hodně kvalitních týmů, které nás mohly překvapit. Map pool už ale byl o dost lepší, takže jsme si věřili zase o něco víc.

HAL3000 MČR Tour
HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Právě čtvrtfinále proti fulltroll došlo až do třetího prodloužení. Myslíš, že tento tým má na to uspět příště?

Ano, kluky jsme chytli i v první kvalifikaci a hrají dobré CSko (hlavně přes aim), takže podle mě by se do TOP 16 určitě mohli dostat.

Semifinále o postup bylo velkou bitvou, vlastně proti sestavě, která bude hrát Sazka eLEAGUE. Jak tato těžká série probíhala, čím jste to zlomili?

Tak Vertigo byl náš pick. Na ten jsme si věřili a byli jsme dostatečně připraveni na win. Následný Train jsme si prohráli sami a mohlo to skončit 2:0. A na Dustu už to byla naše jízda.

Finále bylo opravdu zajímavé, zastavím se ale u jedné věci. Můžeš vysvětlit, co jste to opakovanými boosty na Overpassu zkoušeli?

Popravdě jsme v životě nehráli Overpass. Byl to misban ve vetu (zdravím Keilu) a po prohraném picku z našich chyb jsme šli do Overpassu s tím, že si to užijeme a zkusíme si věci, které jsme nikdy nedělali. Dodnes nechápu, jak jsme to mohli vyhrát a na Nuku jsme dost sebevědomí a začali si zase věřit na win.

Když to následně vypadalo, že opět hrajete naplno, tak jste dokázali sérii opravdu otočit. Asi to byl pro vás náročný den, co?

To rozhodně byl, dvakrát BO3 do třetí mapy a hra předtím 25:22. Bylo to dost náročné se soustředit celou dobu a každé kolo, takže Overpass nám docela dost pomohl.

Jaké si dáváte ambice pro samotný turnaj HAL3000 MČR Tour? Na co se od vás fanoušci mohou těšit?

Protože jdeme z lepšího seedu, chceme vyhrát první zápas a minimálně potrápit ve druhém. Fanoušci se mohou těšit na spoustu boostování.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.