Přejít k hlavnímu obsahu

FaZe posilují ve velkém, přichází kanadská superhvězda Twistzz!

30. 1. 2021 | 19:30 Counter-Strike 2
Konec ledna přináší první opravdu velký přestup letošního roku. Do FaZe Clanu přichází nejžhavější zboží na přestupovém trhu Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken.
twistzz faze
twistzz faze

Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken patřil dlouhou dobu mezi opory amerického týmu Liquid a byl jedním z hlavních strůjců velkých úspěchů, které tento americký celek zažil v letech 2018 a hlavně 2019. I kvůli loňským slabším výkonům jak po týmové, tak po individuální stránce oznámil americký střelec na posledním loňském turnaji, IEM Global Challenge, svůj konec po téměř čtyřech letech v barvách Liquid.

Celý měsíc se tak čekalo, do kterého týmu zamíří. Nakonec se potvrdily spekulace posledních dnů a Twistzz tak oficiálně míří do celku FaZe Clan. Tam se objeví po boku dalších hvězd jeho kalibru jako je coldzera, rain či olofmeister. Organizace oznámila, že podle předpokladů zamíří na lavičku Kjaerbye, který se ve FaZe snažil neúspěšně restartovat svoji kariéru.

Angažování teprve 21letého Kanaďana by tak mělo být prvním krokem k přestavbě týmu, který by se rád dostal zpět mezi nejužší světovou špičku. Tým má také v plánu angažovat nového in-game leadera, kterým by měl být podle zákulisních informací karrigan, kterému v březnu končí smlouva s mousesports. Ten v týmu nahradí dosluhujícího veterána olofmeisterajenž plánuje ukončit svou kariéru profesionálního hráče. FaZe zároveň stále hledají nového herního a také mentálního kouče, kteří by jim měli pomoct pozvednout svou hru.

Twistzz se poprvé v barvách FaZe představí v pátek 12.2., kdy odstartuje skupina C turnaje BLAST Premier Spring Groups. Svůj první zápas odehraje shodou náhod proti svému bývalému týmu Liquid. Sestava by měla být následující:

 Norsko Håvard "⁠rain⁠" Nygaard
 Švédsko Olof "⁠olofmeister⁠" Kajbjer
 Brazílie Marcelo "⁠coldzera⁠" David
 Lotyšsko Helvijs "⁠broky⁠" Saukants
 Kanada Russel "⁠Twistzz⁠" Van Dulken

 Dánsko Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjærbye - benched

Štítky: Twistzz, FaZe
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.