Přejít k hlavnímu obsahu

Ferrari Peek jsou konečně oficiálně týmem, oKKo se navíc vrací z Evropy

23. 7. 2020 | 11:08 VALORANT
Kdo sleduje aspoň po očku domácí Valorant scénu, tak jméno Ferrari Peek už určitě musel vidět. Sestava individuálně zdatných hráčů však dosud působila hlavně jako mix, kterému volný přístup vyhovoval a na mnoho domácích turnajů stačil. Nyní to však vypadá, že kluci do toho budou chtít konečně vlétnout naplno a vymáčknout svůj skutečný potenciál.
Ferrari Peek
Ferrari Peek

Český tým s názvem Ferrari Peek vznikl už začátkem dubna ve složení oKKo, elwzoy, M1st1ck, sT4mZ a Yuki. Poslední jmenovaný však u Valorantu více než pár týdnů nevydržel a rozhodl se vrátit zpět k Rainbow Six Siege. Jeho místo následně zaujal Tomkeejs, zkušený in-game leader z CS:GO prostředí, který stejnou roli převzal i v tomto týmu. Sestava se do té doby skládala především z PUBG hráčů, i když elwzoy a oKKo se v minulosti ukázali na špici v několika různých titulech, a rozhodné slovo na usměrnění různých stylů mnohdy chybělo.

V tomhle seskupení se hráči Ferrari Peek ukazovali na většině domácích turnajů, ale v posledních týdnech mnohdy chyběl oKKo, který současně hrál za evropský tým Purple Cobras. Jeho dovednosti bylo nahradit opravdu těžké a když se o to nepokoušel trenér Davsa, tak si tým bral různé hosty. Kluci se snažili najít nového plnohodnotného pátého hráče, ale dodnes se nezdařilo najít někoho takového, kdo by zbytku přesně vyhovoval. Nyní se tato otázka však může přestat konečně řešit, protože oKKo v Evropě skončil a vrací se právě do FP.

Spolu s jeho návratem to však vypadá, že se celá pětice konečně pustí do hraní naplno. Dosud se Ferrari Peek prezentovali spíše jako mix, kterému jeho dovednosti stačily na domácí konkurenci, a týmové přípravě neodevzdávali úplné maximum, i když spolu samozřejmě trénovali i s evropskou konkurencí. Nyní však po třech a půl měsících od založení týmu konečně přišlo skutečné oznámení o jeho oficiálním složení. Kluci si dokonce založili týmový profil na Instagramu, kde budou své příznivce informovat o aktuálním dění. Tohle všechno by mělo směřovat k tomu, že v kompletním složení je jejich hlavním zájmem zaujmout některou z profesionálních organizací, ať už domácích nebo zahraničních, a začít se hraní věnovat na full-time. Určitě na to totiž mají!

Nynější sestava Ferrari Peek:

 Česká republika Jan 'elwzoy' Pařízek
 Česká republika Ondřej 'sT4mZ' Gofroj
 Česká republika Lukáš 'M1st1ck' Kotalík
 Česká republika Tomáš 'Tomkeejs' Tomka
 Česká republika Jiří 'oKKo' Trojan

 Česká republika David 'Davsa' Halberštát – trenér

Zdroj: @tomkeejs
Štítky: Ferrari Peek
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.