Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic představil soupisku své akademie, která bude hrát v Británii

7. 1. 2019 | 19:20 League of Legends
Konečně se nám odhalují i jednitlivé akademie LEC týmů. Svou rezervní pětku, která bude působit v lize LVP UK, nyní představil i Fnatic
Fnatic Academy 2019
Fnatic Academy 2019

Z akademie Fnatic vzešlo v minulosti hned několik hvězdných hráčů, jako Broxah nebo Nisqy. Touto sekcí si ale prošli také Rekkles, Mozilla, Kazmitch, Amazing či Kikis. Vedení Fnatic se rozhodlo svou novou akademii přihlásit do ligy Velké Británii hlavně kvůli tomu, že samotná organizace byla založena v Londýně. Britská scéna je, co se týče infrastruktury, na velmi dobré úrovni, ale z velké sledovanosti se neraduje. Z česko-slovenské scény jsme v této soutěži mohli vidět Kamiliuse (MnM Gaming) nebo Erena (Enclave Gaming).  

V týmu je nejznámnějším jménem rozhodně midlaner MagiFelix, který má každoročně několik účtů ve špičce west challengeru. V loňském roce oblékal dres španělských Movistar Riders (jaro) a tureckého celku YouthCrew Esports (léto). Švédský midař ale na kompetitivní scéně nikdy nezářil tak jako v soloQ. Ve Fnatic Academy bude mít možnost posunout se výkonnostně dál a nabrat důležité zkušenosti. Dlouho působí na evropské scéně také jungler Dan, který si zahrál i za Unicorns of Love a v akademii Fnatic působil už v před dvěma lety. Naposledy jsme ho mohli vidět v týmu Wind and Rain, který působil právě na britské scéně. 

S britským League of Legends mají zkušenosti i další členové FNC academy, Shikari a Prosfair, kteří spolu hráli v Misfits Academy. S tímto týmem se dokázali kvalifikovat i na poslední European Masters. Posledním hráčem v týmu je další Brit, xMatty, který poslední půlrok strávil ve Francii, konkrétně v celku Gentside. Anglický botlaner byl tedy součástí týmu, který na posledních EU Masters dokázal postoupit do čtvrtfinále. Tam však Gentside podlehl celkovým vítězům turnaje, MAD Lions. Tým si bere na starost Alejandro "Jandro" Fernández-Valdés, který v posledním roce působil v Movistar Riders, kde spolupracoval i s Magifelixem. 

 Velká Británie Jordan "Shikari" Pointon - Top
 Velká Británie Daniel "Da​​​​​​n" Hockley - Jungle
 Švédsko Felix "MagiFelix" Boström - Mid
 Velká Británie Matthew "xMatty" Coombs - AD Carry
 Velká Británie Tom "Prosfair" Willis - Support