Přejít k hlavnímu obsahu

Formát Specialist je na ústupu, v nové sezóně Grandmasters se vrací Conquest

30. 7. 2019 | 20:36 Hearthstone
Formát druhé sezóny Hearthstone Grandmasters, v současnosti nejprestižnější dlouhodobé soutěže v HS, byl odhalen. S ligou se rozloučí formát Specialist, návratu se totiž dočkává Conquest.
HS Grandmasters
HS Grandmasters

Když Blizzard na začátku letošní sezóny představil kompletně nový esportový formát Hearthstone Masters, oznámil také, že konec čeká na Conquest a v jednotlivých utkáních se bude nově hrát stylem Specialist. Komunita ho ale moc vřele nepřijala a nyní to vypadá, že moc dlouho se s ním už hrát nebude. Dnes večer byly totiž odhaleny informace o druhé sezóně Hearthstone Grandmasters, nejvyšší ligy celého Masters formátu, ve které bojuje 48 pozvaných hráčů rozdělených dle regionů, a Specialist už v této soutěži v akci neuvidíme.

Blizzard se ho rozhodl nahradit lehce upraveným Conquestem. V něm zůstává jeho základní princip, hráči už tedy nebudou moci znovu použít balíček, s nímž předtím dosáhli na výhru. Oba karbaníci si také stále budou muset před hrou připravit čtyři balíčky od různých class, ze kterých se jeden dočká zabanování, tento dobře známý formát se ale v Blizzardu rozhodli osvěžit tzv. Shield Phase. Ta spočívá v tom, že si hráči ještě před samotným začátkem utkání určí jeden deck, který nepůjde zabanovat. V základní části se navíc bude bojovat stylem bo3 a ani při plném počtu zápasů tak nebudou muset být použity všechny decky.

Hearthstone Grandmasters

Tato změna je opravdu zásadní a mimo jiné dokazuje i to, že Specialist nebyl krok správným směrem. Jinak jsou ale v Blizzardu s první sezónou Grandmasters evidentně spokojeni, žádné další podstatné úpravy se totiž nekonají. Kvůli oživení se protočí složení jednotlivých divizí, za zmínku stojí také to, že do play-off se nyní podívají z každé skupiny hned čtyři hráči. Ve vyřazovacích soubojích samotných se navíc bude už od semifinále hrát stylem BO5. Zajímavé je také to, že v sezóně číslo dva už budou hráči z ligy sestupovat, konec v soutěži ale bude čekat maximálně na dva hráče z každého regionu a masivní změny ve složení sboru velmistrů tak očekávat nemůžeme.

miluju videohry a hlavně ligu legend