Přejít k hlavnímu obsahu

G2 oficiálně zakládají Valorant sekci, jedna možná akvizice je ale out kvůli matchfixingu!

16. 6. 2020 | 09:30 VALORANT
Jedna z nejznámějších evropských organizací G2 Esports, ne-li aktuální jednička, se konečně odhodlala ke vstupu na Valorant scénu. První oficiální tváří se stal starý známý Mixwell, o dalších hráčích ale jasno není také proto, že jeden z potenciálních členů týmu se zřejmě uchýlil k matchfixingu, tedy domlouvání výsledku zápasu.
G2 Mixwell
G2 Mixwell

Oscar 'mixwell' Cañellas Colocho dosud hrál za dočasný tým Prodigy, ve kterém působili převážně hráči zastupovaní stejnojmennou agenturou. Mezi další podporované střelce Prodigy patří ScreaM, draken nebo pyth, se kterými mixwell vyhrál jeden z největších turnajů dosud, Twitch Rivals: Launch Showdown. Mixwell nyní po dvou letech opět oblékne dres G2 Esports, kde byl dnes představen jako první člen nového týmu. Počkat si ale zatím musíme na to, jestli bude obklopen právě dalšími zmíněnými hvězdnými hráči, nebo nikoliv.

Twitch Rivals však společně s nimi vyhrál Ardis 'ardiis' Svarenieks, který jinak působí v anglickém týmu fish123. O ardiisovi se také začalo hovořit, že by do G2 Esports mohl zamířit, nicméně v posledních dnech na něj vyplavala kauza, která všemu jistojistě zamezí. Hráč původem z Lotyšska se totiž měl aktivně angažovat v matchfixingu a v rámci prošetřování se hovoří také o používání radar hacku při minulosti v CS:GO. Jeho poslední pokus měl proběhnout právě ve Valorantu a screenshoty uniklé na veřejnost zřejmě nyní nadobro utnou jeho budoucnost. Více o celé kauze se můžete dočíst v tomto rozboru, kde najdete i videa se všemi informacemi.

G2 Esports je však organizací světových rozměrů a Ocelotovy ambice patří pouze k těm nejvyšším. A pokud jsme si něčím jisti, tak tím, že vedle mixwella již brzy uvidíme obávané střelce nejostřejšího kalibru. Pro chystaný Valorant tým navíc G2 uzavřeli spolupráci s Red Bullem, což jen dokazuje, že to myslí opravdu vážně!

Štítky: Mixwell, G2 Esports
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.