Přejít k hlavnímu obsahu

Gambit Esports se stávají šampiony IEM Katowice 2021!

28. 2. 2021 | 20:04 Counter-Strike 2
Ruští mladíci z Gambit poráží ve finále Virtus.pro poměrem 3:1 a získávají svůj první velký titul ve světě CS:GO!
gambit katowice
gambit katowice
Zdroj: Twitter @iem

Nedělním odpolednem vyvrcholil jeden z nejprestižnějších CS:GO turnajů vůbec, legendární IEM Katowice. Mezi 24 účastníky nechyběl ze široké světové špičky vůbec nikdo, o to překvapivější možná bylo, že do finále se probojovaly celky Gambit a Virtus.pro.

I když papírově byl favorizovaný spíše druhý jmenovaný celek, nesmí se zapomenout na to, že Gambit přejeli své soupeře v play-off jistěji, než se to povedlo právě jejich finálovým vyzyvatelům. Navíc jak ruští mladíci předvedli již několikrát v minulosti, proti Virtus.pro zkrátka hrát umí.

Pojďme se však vrátit na začátek finálové BO5 série, která odstartovala na mapě Vertigo. V té se od začátku lépe prezentovali medvědi, kteří vyhráli první polovinu 9-6. I když se jim Gambit začali dotahovat na paty, nedokázali mapu zvrátit ve svůj prospěch a po výhře 16-14 se do vedení dostali právě Virtus.pro.

Poté se však vše zlomilo a Gambit začali dominovat stejně, jako jsme to viděli v ostatních zápasech play-off. Na Dust 2 nechali soupeřům pouze 6 kol, na Trainu dokonce jen 4. Na hype trainu nakonec dojeli až na Overpass, kde po jednoznačné první polovině dotáhli čtvrtou mapu a s ní i celé utkání do vítězného konce!

Gambit Esports se tak stávají dalším týmem na seznamu šampionů legendárního turnaje IEM Katowice, kde doplní jména jako Natus Vincere, fnatic nebo Astralis. Z ocenění pro nejlepšího hráče turnaje se může radovat teprve 19letý Dmitry "sh1ro" Sokolov. Velkou radost bezesporu zažívá Abay "Hobbit" Khasenov, který podobný úspěch v barvách Gambit zažil již v roce 2017, kdy v sestavě okolo Zeuse tehdy podobným způsobem ovládl Major v Krakowě.

Gambit si z Katowic kromě poháru odváží i 400 000 dolarů a body do žebříčků ESL a BLAST, které jim mohou zajistit účast na dalších dvou prestižních turnajích, ESL One Cologne a BLAST Global Finals. Kompletní výsledky IEM Katowice 2021, včetně finálního pořadí, naleznete v našem zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.