Přejít k hlavnímu obsahu

GeT_RiGhT, legenda CS:GO, byl BBC chybně označen za profesionálního hráče Valorantu

20. 1. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Proč se mainstreamová média a esport většinou nemixují? Snadno totiž může dojít k chybě. Nedávné vysílání britské veřejná vysílací služby BBC toho budiž příkladem.
BBC
BBC

BBC představilo ikonu Christophera "GeT_RiGhT" Alesunda během rozhovoru jako „profesionálního Valorant hráče“, kterým není. Hráč byl dlouhé roky součástí legendární CS:GO sestavy NiP a jeho jméno má ve hře velkou váhu i díky tomu, že se dvakrát stal hráčem roku a mezi nejlepší hráče patřil i v několika dalších sezónách. Na BBC ale nemůžeme být příliš přísní, přece jenom GeT_RiGhT mluvil o možném přesunu na Valorant ve videu, které sdílel krátce po Vánocích, a v jednu chvíli tomu hodně napovídalo, o čemž jsme vás informovali.  

Toto představení každopádně Christophera, který promlouval ze svého domova ve Stockholmu, překvapilo a asi i pobavilo, neboť se snažil skrýt úšklebek, který se dral na jeho obličej, zvláště když ho moderátorka označila za „nejlepšího hráče na světě“. GeT_RiGhT totiž v prosinci definitivně s kompetitivním hraním CS:GO skončil.

Jedním z hlavních faktorů tohoto rozhodnutí byl zdravotní stav, Švéd totiž trpí Crohnovou chorobou. Nejprve se sice očekával plný přechod na Valorant, skutečnost je ale jiná a GeT_RiGhT nově prozradil, že se hodlá plně věnovat tvoření obsahu na Twitchi. Základ má poměrně dobrý, neboť nepravidelně streamuje už roky a jeho kanál má působivých 587 tisíc sledujících. Nadále také zůstává součástí organizace Dignitas a na youtubovém kanálu organizace promluvil i o svých ambicích vytvořit na Twitchi diváckou zkušenost jako žádnou jinou.

Omyl BBC spustil na sociálních médiích vlnu reakcí. „Nevěděli jsme, že jsi Valorant profík,“ uvedl například profil Valorant News na Twitteru. Prostřednictví tohoto tweetu se můžete podívat na osudný okamžik.   

Zdroj: ginx.tv
Štítky: GeT_RiGhT, bbc