Přejít k hlavnímu obsahu

Gillette přináší League of Legends na MČR 2019

25. 9. 2019 | 13:06 League of Legends
I když už mnozí ani nedoufali, že to přijde, tak je to tady! League of Legends na MČR 2019 oficiálně bude a kvalifikační cyklus odstartuje již tuhle sobotu. Tak co, hráči, jste připraveni?
Gillette MČR 2019
Gillette MČR 2019

Hráči a fanoušci domácí League of Legends scény se sice nedočkali celoroční MČR podpory, ale na vyvrcholení česko-slovenské esportové sezony dostane LoLko díky zájmu Gillette svou vlastní druhou stage. Do Brna pojedou čtyři nejlepší týmy, které projdou kvalifikačním cyklem, a ten začne už tuhle sobotu od 19 hodin. Ty otevřené budou celkem tři a vzejde z nich šestice týmů, které doplní uzavřenou část. V té už čekají přizvaní finalisté posledních Hitpoint LEGENDs, eSuba a Team Brute. Na finále se po boji v osmičlenném double elimination pavouku podívají 4 nejlepší týmy. Uzavřená kvalifikace se odehraje kompletně stylem BO3.

Důležité informace ke kvalifikacím

Týmy, které postoupí z uzavřené kvalifikace, musí na MČR přijet alespoň s 3 hráči z postupující pětice (stejné pravidlo platí i v přechodu mezi otevřenou a uzavřenou kvalifikací) a MČR musí odehrát za organizaci, se kterou se na event kvalifikovali. Jednotlivé kvalifikace se jinak budou řídit našimi klasickými LoL pravidly. Stejně jako u CS:GO mohou v každém týmu hrát až 2 zahraniční hráči.

Důležitým pravidlem také je, že každý hráč, který se úspěšně kvalifikoval skrz otevřenou kvalifikaci, se již nemůže účastnit žádné další. Organizace, která se zapojí do kvalifikačního cyklu již pod sebe nemůže vzít tým, který by se případně kvalifikoval, a to jak do uzavřené kvalifikace, tak na samotný finálový event.

Harmonogram kvalifikace:
Sobota 28. září 19:00Gillette MČR 2019 – 1. kvalifikační turnaj 
Sobota 5. října 19:00Gillette MČR 2019 – 2. kvalifikační turnaj
Sobota 12. října 19:00Gillette MČR 2019 – 3. kvalifikační turnaj 
19. a 20. října 9:00Gillette MČR 2019 – Closed Qualifier
Gillette MČR 2019

Samotný finálový turnaj bude mít vlastní stage na stánku společnosti Gilllette a bude se hrát již od pátku 8. listopadu. Ve skupině odehraje každý s každým jednu BO3 sérii a nejlepší dva postoupí do finále, mezitím co horší dva celky si zahrají o bronz. Poté, co každý tým odehraje 3 zápasy, se ještě v sobotu večer odehraje BO5 zápas o 3. místo. V neděli nás už všechny čeká jen velké BO5 grandfinále o titul mistra České republiky. 

League of Legends se na MČR vrací díky podpoře společnosti Gillette, která na česko-slovenský esportový trh vstupuje vůbec poprvé. Hráčům z celého světa ale angažovanost téhle značky do esportu jistě neunikla, jelikož se Gillette v minulosti spojil třeba s xPekem, bývalou hvězdou Origen či Fnatic, a podporoval také nejoblíbenější severoamerický Team SoloMid

Celé Gillete Mistrovství České republiky v League of Legends proběhne o víkendu 8. až 10. listopadu na výstavišti Veletrhy Brno. Vstupenky několika zážitkových kategorií jsou v prodeji už teď na stránkách mcrpc.cz.

Gillette MČR 2019
Štítky: Gillette, MČR 2019, MČR