Přejít k hlavnímu obsahu

Hashinshin dostává permanentní ban v reakci na obvinění z groomingu nezletilé

23. 7. 2020 | 15:58 Twitch.tv
Poměrně dlouho otevřená kapitola zaměřená na Hashinshina a jeho údajné pedofilní výlevy, které měl spáchat v minulosti, je konečně u konce. Americký League of Legends streamer byl i přes své obhajoby a omluvy permanentně zabanován na Twitchi.
Hashinshin ban
Hashinshin ban

Twitch se stal opět centrem pozornosti kvůli obviněním mířeným na jednu z větších osobností. Tentokrát se jedná o celkem zdlouhavý proces, jehož středem se stal známý Leage of Legends streamer Robert 'Hashinshin' Brotz, kterého většina fanoušků zná jak díky jeho zálibě v Aatroxovi, tak hlavně pro jeho ustavičné stěžování si na aktuální stav hry. Ani americký streamer se nevyhnul trestu poté, co jej Maya 'Caltys' Henckel obvinila z groomingu před třemi lety, když jí bylo pouhých 15 let. Jako důkaz navíc zveřejnila screenshoty konverzací na Twitteru a Discordu, které údajně vedla s Hashinshinem a kde on sám zmiňuje její věk a žádá ji o fotky.

Hashinshin na svoji obranu nejdříve ve videu prohlásil, že Henckel použila falešné informace a screeny upravila, aby si tak celou situaci přibravila a udělala z něj na veřejnosti pedofila. Později ten samý den však zveřejnil dnes již smazaný Twitlonger, ve kterém některá z obvinění nevyvracel a místo toho prohlásil, že si nepamatuje, co se stalo. V dalším prohlášení tvrdí, že to nebylo správné, avšak prý se nejednalo o grooming. I přesto americký streamer přiznal, že vedl nevhodné konverzace s náctiletými ženami.

Po početných omluvách, které zveřejnil na svém Twitteru, také mimo jiné dodal, že si od veřejnosti vyslouží odpuštění i přesto, že ho teď bombardují nenávistnými komentáři. Máme být tedy připraveni na jeho návrat, ve kterém prokáže, že si odpuštění skutečně zaslouží. Jedno je však jasné, jeho návrat se nebude konat na Twitchi, protože na streamovací platformě dostal permanentní ban, i když sám Hashinshin tvrdí, že tento ban je na neurčito.

I přesto, že lidé mají značný a odůvodněný nárok být pobouření, začínají to na sociálních sítích přehánět a někteří extrémisté dokonce Hashinshinovi přejí smrt, což se začíná odrážet i v odpovědích některých jeho zastánců, kteří se bojí, aby si neublížil a poukazují například na Reckfula a jeho osud. Situaci kolem streamera určitě nepomáhá ani skutečnost, že se do něj ostře opřeli jeho další kolegové, jako například Voyboy nebo Yassuo.

Štítky: Hashinshin