Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profesionální hráč a streamerská hvězda, Reckful, zemřel ve věku 31 let

2. 7. 2020 | 20:45 Twitch.tv
Dnešek se nese ve znamení obrovské rány pro celou gamingovou komunitu, jelikož nás za podivných okolností opustila obrovská osobnost a oblíbený streamer Reckful. Většina z vás, kteří se pohybují na streamech od samých počátků, ho jistě znáte jako profesionálního hráče Warcraftu a Hearthstone a hlavně jako oblíbeného baviče, který pomohl založit streamovací komunitu.
Reckful
Reckful

Letošní rok nám dává jednu ránu za druhou a ani gaming z toho nevychází nejlépe, což potvrzuje dnešní bolestivá ztráta jednoho z oblíbených a legendárních streamerů. Byron 'Reckful' Bernstein, bývalý profesionální hráč a známý bavič, dnes 2. července, podle statusu své ex-přítelkyně a dalších potvrzujících zpráv na Twitteru, bohužel umírá ve věku pouhých 31 let.

Reckful byl jeden z legendárních amerických streamerů, který bavil široké publikum fanoušků. Nejspíš ho znáte díky jeho úspěchům ve hře World of Warcraft, nebo později jako hráče a streamera ve hře Hearthstone, na kterou později přesedlal. Ještě, než se tato hrozná zpráva rozkřikla do světa, byl však Reckful na Twitteru dost aktivní a přidával opravdu zvláštní příspěvky, které nejdříve veřejnost pobavily, ale později se objevovaly spíše starosti.

Začalo to tím, že Reckful skrze tento tweet zničehonic požádal svou bývalou přítelkyni, se kterou se už půl roku nestýkal, zda se s ním ožení. Pod příspěvkem nezapomněl zdůraznit, že úplně zešílel, což dále potvrzuje v dalších dnešních tweetech, které zní opravdu děsivě. Začal skrze ně šířit do světa, že je mu líto každého, kdo se musí vypořádat s jeho bláznovstvím a že v těchto situacích nemá šílená osoba své činy vůbec pod kontrolou.

Pouhých pár hodin na to oznámila právě jeho bývalá přítelkyně na Twitteru, že se zabil někdo, koho milovala, ovšem nezmínila přímo o koho se jedná. Celou situaci nakonec potvrdil Slasher, který je věrohodným zdrojem ze světa esportu a Reckfulovu smrt finálně potvrdil i jeho spolubydlící. Prozatím nikdo neví, jak tato gamingová kapacita zemřela, ovšem podle tweetů a spekulacích všech okolo, pravděpodobně Reckful trpěl psychickými problémy a jednalo se o sebevraždu.

Dnešní hrůzná událost otřásla naprosto celou gamingovou komunitou. Reckful byl nejen známý streamer, ale také dobrý přítel s hráči a osobnostmi napříč celou esportovou a gamingovou scénou, kteří nyní truchlí nad touto bolestivou ztrátou. Celá hráčská komunita si zrovna prochází těžkou situací v souvislosti s MeToo hnutím a obviněními ze sexuálního obtěžování, což má silný dopadek na psychiku. Evidentně se nejedná o jediný problém a skrze tuto strašnou situaci začali jak streameři, tak i gamingové portály upozorňovat na problematiku psychického zdraví a nebezpečí sebevraždy.

Šokující zážitek absolutně zdevastoval spoustu Reckfulových přátel právě (nejen) z řad streamerů, kteří se s ním začali hromadně loučit skrze Twitter. Reckful byl na gamingové a především streamovací scéně od samotných počátků a proto ho naprostá většina herní komunity znala a byl si blízký i s dalšími osobnostmi. Pojďme se nakonec podívat na šokované reakce a loučení jeho kolegů a přátel, které dokazují, že gamingová komunita drží pospolu napříč všemi žánry a odvětvími, čemuž byl Reckful zářným příkladem.