Přejít k hlavnímu obsahu

Hearthstone Masters Tour Indonesia se kvůli koronaviru odehraje v Americe

22. 2. 2020 | 16:13 Hearthstone
Hearthstone Masters Tour Indonesia je minulostí, z Bali se turnaj přesouvá do Los Angeles. Za tímto krokem stojí snaha Blizzardu ochránit hráče před současnou epidemií koronaviru.
Los Angeles
Los Angeles

Druhá letošní zastávka Hearthstone Masters se neúprosně blíží, souboj těch nejlepších světových karbaníků odstartuje již 20. března. Jen měsíc předem ale Blizzard přišel se zprávou, že bojovat se na konec nebude na indonéském ostrově Bali, kam se vzhledem k atraktivitě této destinace těšil nejeden kvalifikovaný hráč, mezi které patří i rovných deset Čechů, jako jsou třeba Oldřich "Faeli" Mahdal nebo Jaromír "Jarla" Vyskočil. 

Vzhledem k Asii se šířící epidemii koronaviru SARS-CoV-2 se totiž Blizzard v zájmů zdraví hráčů i organizátorů raději rozhodl změnit místo konání na bezpečnější lokaci, kterou budou NGE Studios v americkém Los Angeles. Na jednu stranu rozumný krok se ale pochopitelně setkal i s vlnou nevole a nejde jen o zklamání hráčů z toho, že se nepodívají na krásné Bali.

Měnit lokaci takto velkého eventu jen s měsíčním předstihem s sebou zkrátka přináší spoustu problémů. Nejeden karbaník měl už totiž zajištěné ubytování i letenky a rušit již vyřízené a zaplacené rezervace je obecně nejen drahé, ale někdy i také nemožné. A i když Blizzard pro všechny účastníky nabízí kompenzaci v podobě 250 dolarů, někdy to nemusí stačit. Za všechny lze zmínit případ polského hráče Kacpera "A83650" Kwiecińskiho, který si již na Bali zakoupil letenky do obchodní třídy za neuvěřitelných 2 250 euro. A jak je vidět z jeho výše umístěného Tweetu, šťastný teď rozhodně není.

PLAYzone Challenge 2020
miluju videohry a hlavně ligu legend