Přejít k hlavnímu obsahu

HGG se vrací i letos, ČR budou reprezentovat Jarla a Faeli

24. 10. 2019 | 19:37 Hearthstone
Hearthstone Global Games nakonec nebudou chybět ani v roce 2019, populární souboj národů se ale vrací v lehce okleštěné variantě. O titul mistrů světa tak bude bojovat pouze 32 států, Česká republika mezi nimi ale naštěstí nechybí.
Jarla
Jarla

I když to dlouho vypadalo, že letos se budeme muset obejít bez souboje národů, o Hearthstone Global Games nakonec ochuzeni nebudeme. Mistrovství světa výběrů reprezentující svoji zemi letos vyplní off-season, odstartuje již 15. listopadu a finální část je naplánována na 22. prosnce. Zkrácení herní doby je způsobeno tím, že celá soutěž bude výrazně osekána – nejen, že zmenšení se dočkala finanční dotace, která bude činit jen 75 000 dolarů, v akci se navíc celkově ukáže rovnou dvakrát menší počet zemí (tedy 32), které bude reprezentovat také o polovinu menší počet hráčů (výběry tudíž budou tvořit pouze dvojice).

HGG

A na zmenšení startovní listiny bohužel doplatila i naše scéna – do výběru 32 států se naneštěstí nedostalo Slovensko, a tak budeme moci držet palce pouze českému výběru. Jeho složení tentokrát nemohli vybírat fanoušci, prvním reprezentantem každé země se totiž stal hráč, který letos v Masters Tour vyhrál nejvíce na prize money, což v našem případě znamená Oldřicha "Faeli" Mahdala.

MČR mobile lístky

Oldu pak doplní Jaromír "Jarla" Vyskočil, který zase dostal jako každý druhý člen výběru pozvánku přímo od Blizzardu. Dle jakých kriterií bylo určeno to, kdo ji obdrží, jasné úplně není, samotný Blizzard řekl pouze to, že se rozhodoval například dle celoživotních výsledků a také relativně vágního měřítka, jež označil jako přispění pro Hearthstone komunitu. My ale z výběru vývojářů hry nemůžeme být zklamaní, Jarla patří dlouhodobě k nejlepším našim hráčům jak na domácí, tak světové scéně a zároveň je také jediný člen vítězného českého výběru z prvního vydání Global Games, co Hearthstone stále aktivně hraje.

miluju videohry a hlavně ligu legend