Přejít k hlavnímu obsahu

Hitpoint Masters: SINNERS i Cyber Gaming postupují do semifinále výhrami 3:0

2. 8. 2020 | 20:30 League of Legends
Do semifinále postupují Cyber Gaming a SINNERS, přičemž oba týmy si nad svými soupeři připsaly jednoznačnou výhru 3:0. O EU Masters se tedy utkají SINNERS proti Sampi a Cyber Gaming proti CZC.eSubě.
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters

UPDATE: Jednoznačný postup si dnes zajistily celky Cyber Gaming a SINNERS. Brute sice překvapili uvedením Krakeera na midlane, přičemž annyeong nastoupil jako jungler, ale SINNERS tím nijak nevyvedli z míry. Skvělým výkonem se prezentoval zejména slovenský střelec PiOk. V zápase mezi Cyber Gaming a Vikingekrig jsme viděli v první a třetí hře o dost vyrovnanější utkání, ale Vikingekrig po slušné early game nikdy nedokázali přitlačit na pilu a Cyber Gaming se tak dvakrát dokázali dostat zpět do zápasu. Cenu za muže zápasu si odnesl slovenský support Zeussak, jenž zaujal hlavně výkonem za Barda v první hře. 


Ze základní části vzešel jasný favorit na celkové vítězství, kterým je CZC.eSuba. Všichni dále čekají, že se spolu SINNERS a Sampi utkají o European Masters a zbylé tři celky budou v play-off spíše do počtu. Reprezentanté jak Cyber Gaming, tak ale i Vikingekrig, předvedli v ligové fázi pár velmi působivých výkonů a pokud je dokáží přetavit i do play-off, mohli by klidně překvapit. 

Čtvrtfinále #1:

Team Brutelogo std.pngTeam Brute

0:3SINNERSSINNERS Esportslogo std.png
 Česká republika FulisTopAdiss  Česká republika
 Česká republika annyeongJungleWysek  Polsko
 Česká republika KrakeerMidOrdno  Česká republika
 Česká republika KesavAD CarryPiOk  Slovensko
 Česká republika MarmaSupportVasked  Česká republika

V úvodním play-off zápase se dá očekávat jednoznačný přejezd ze strany SINNERS. Tým ukázal velkou sílu již v základní části, kdy však kvůli kolísavé formě nakonec skončil na třetí příčce. Týmu výrazně pomohla polská posila do jungle, jelikož se Wysek rychle zařadil mezi přední lesapány v naší lize a i jeho vlivem SINNERS vypadají jako kandidáti na postup na European Masters. Team Brute v podstatě nemá co ztratit, ale překvapit může třeba late game picky z dílny Kesava či chytrou hrou okolo Savera s annyeongem, kteří v posledním týdnu vypadali jako hlavní tahouni týmu.

Predikce redakce: SINNERS 3:0

Čtvrtfinále #2:

Vikingekrig Esportslogo std.pngVikingekrig Esports

0:3Cyber GamingCyber Gaminglogo std.png
 Česká republika HaklberyTopOdstranovac  Slovensko
 Česká republika GornagalJungleLipánek  Česká republika
 Česká republika KyoshiMidDread  Česká republika
 Česká republika JekyllaAD CarryWorstADC  Česká republika
 Španělsko xKyraSupportZeussak  Slovensko

Druhé čtvrtfinále by mělo být papírově vyrovnanější, ale jako favorité do něj určitě vstoupí tým Cyber Gaming. V rámci zkušené soupisky se jen těžko hledá slabina a Vikingekrig tak svého soupeře bude muset něčím zaskočit. V základní části měli dvakrát navrch kyborgové, ale až čas ukáže, jak se síly rozloží v BO5 formátu. Vikingekrig ve výhodných pozicích dokáží skvěle siegovat věže, a to hlavně v případě, že by se Kyoshi dostal třeba na svého oblíbeného Jayce. Pokud nastanou v CG problémy, je možné, že se celý tým může sesypat a vikingové díky tomu zvítězí. Už jen kvůli zkušenostem a formě v základní části by to ale měli být Cyber Gaming, kdo se nakonec bude radovat z postupu.

Predikce redakce: Cyber Gaming 3:2