Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč Hungrybox omdlel poté, co zvítězil v turnaji Smash Melee

16. 2. 2021 | 08:00 Všechny hry
Hrát na „klasickém“ turnaji a hrát online je něco jiného a občas to může být poměrně obtížné. Něco takového si zažil na vlastní kůži i hráč Hungrybox, který po vítězství omdlel.
Hungrybox
Hungrybox

Vítězství v herním turnaji je důvod k oslavě. Zdá se však, že to v případě Juana „Hungrybox“ Dibiedmy zašlo až moc daleko poté, co porazil Averyho „Ginger“ Wilsona v grandfinále East Coast Fridays #148. 
Hráč měl se soutěžením v online prostředí potíže od okamžiku, kdy vypukla pandemie koronaviru, za čímž částečně stálo to, že dělí svou pozornost mezi Melee a Ultimate. Začal soutěžit v týdenních událostech ve snaze zvítězit, aby udělal radost jak sobě, tak zástupům svých fanoušků.

Hungrybox se do grandfinále dostal hladce, nevyhrál jenom dvě hry, Ginger ho však překvapil. Do zápasu se dostal z bracketu poražených. Kvůli předchozí prohře 3-0 bylo finále resetováno. Hungryfox udělal několik chyb, které pro něj nejsou ničím typickým a vzpamatovat se z nečekaného neúspěchu nebylo nic snadného. Příhodně pojmenovaný Clutchbox se ale nakonec nevzdal a vyhrál reset bracketu 3-0. Bylo toho ale asi moc, neboť na okamžik omdlel v živém přenosu před tisíci diváků.

Hráč později své fanoušky přes sociální média ujistil, že bude záležitost konzultovat s lékaři, aby zabránil možným zdravotním komplikacím. Hungrybox v minulých měsících dokázal, že mu jde o vítězství nezávisle na tom, o jak velký turnaj se jedná. A i když se to někomu může zdát až přehnané, nemůžeme popřít, že v případě soutěží na nejvyšší úrovni jsou emoce a situace vypjaté. 

Doufáme a věříme, že Hungryfox bude v pořádku a situace se do budoucna nebude opakovat. Nicméně je třeba mít na paměti, že i u hraní videoher nesmíme zapomínat na sebe a své zdraví. Iniciativa Zdravý hráč od České asociace esportu myslí na rozvíjení vztahu hráčů k pohybu. Věděli jste, že i u hraní si můžete zacvičit? Nic se nesmí podcenit, zdraví máme pouze jedno, v krajních případech může dojít až ke smrti.