Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč zvítězil v turnaji ve Street Fighter i se zlomeným prstem

2. 3. 2021 | 15:40 Všechny hry
Daigo Umehara, 39letá legenda streetfightových her, vyhrál finále Asia East Capcom Pro Tour Season, a to i se zraněním levé ruky.
Daigo
Daigo
Zdroj: ginx.tv

Hráči občas zvítězí v turnaji i díky troše štěstí, většinou za tím však stojí trénink a schopnosti. Někdy ani fyzické zranění není překážkou. Minimálně tak tomu bylo v případě Daiga Umehary, který porazil Kanamoriho „Gachukin“ Tsunehira v sérii nejlepší ze sedmi navzdory zlomenému prstu. 

Hráč se původně kvalifikoval do Capcom Cupu, který byl odložen minulý rok a měl se konat naživo letos v únoru v Dominikánské republice. Organizátoři však kvůli obavám o zdraví v souvislosti s koronavirovou pandemií událost zrušili a nakonec se konala regionální finále, kde se proti sobě postavili kvalifikovaní profíci v sérii ten nejlepší ze sedmi.    

Daigo a Gachukin se setkali v závěru dvoudenní akce v zápase, který přitáhl pozornost takřka 70 tisíc diváků. Velká část fanoušků chtěla zjistit, jak si Daigo povede, neboť krátce před událostí prozradil, že má v důsledku nehody zlomený malíček a musí nosit sádru, dokud se mu zranění nezahojí. To ho však nezastavilo k cestě za vítězstvím. Skákání s herním ovladačem, HitBoxem, bylo trochu nepříjemné, nicméně nakonec Gachukina porazil 4-1. Pokud vás zajímá záznam z události, najdete ho na Twitch a YouTube kanále Capcomu.