Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči přispěli více než 7 milionů dolarů na sbírku s Elderwood Ornn skinem

24. 4. 2021 | 18:26 League of Legends
Fanoušci League of Legends si na další skin postavy Ornna museli několik let počkat. Stálo to však za to. Díky Elderwood Ornn skinu se vybralo na charitu přes 7 milionů dolarů, jak odhalili vývojáři.
Elderwood Ornn
Elderwood Ornn
Zdroj: Riot Games

Sbírka trvala od prosince 2020 do ledna 2021. Fialovomodrý skin stál 1350 RP, tedy něco okolo 10 dolarů. Peníze se vybíraly pro Riot Games Social Impact Fund a výsledek překonal šestimilionový rekord z loňského roku s Dawnbringer Karma skinem. „Mnohokrát vám děkujeme za pokračování podpory významných organizací po celém světě. Doufáme, že se k nám přidáte i v letošní charitativní sbírce, abychom společně mohli pokračovat v budování lepšího světa,“ uvádí Riot.

Zmíněný Social Impact Fund byl vytvořen v roce 2019 jako jedinečný filantropický podnik, umožňující společnosti přímé investice do různých globálních organizací zaměřených na řešení nejnaléhavějších světových problémů. Od založení projektu komunita okolo LoL vybrala už přes 13 milionů dolarů, a to není o dalších milionech, které byly vybrány za další skiny ještě předtím, než projekt vůbec vznikl. Peníze šly na více než 25 různých účelů po celém světě.   

Obecně sbírky na dobrou věc nejsou v herním světě něčím až tak vzácným a gameři se dokážou spojit, když jde o něco důležitého. Jenom v Čechách se koncem minulého roku odehrálo hned několik charitativních streamů, třeba ten na pomoc postiženým. Svůj úspěšný charitativní stream opakoval také streamer DeeThane.

Elderwood Ornn
Elderwood Ornn
Zdroj: Riot Games
Štítky: charita