Přejít k hlavnímu obsahu

Jsem rád, že někomu dokážu udělat nádherné Vánoce, uvedl DeeThane k další úspěšné sbírce

22. 12. 2020 | 14:14 Všechny hry
Stejně jako loni pořádal oblíbený streamer DeeThane v předvánoční době charitativní stream, tentokrát bylo cílem vybrat 300 000 Kč na rehabilitace pro malého Míšu. Celková vybraná částka předčila mnohá očekávání.
Damien Dante
Damien Dante
Zdroj: Zdroj

V neděli 20. prosince streamer a komentátor Damien „DeeThane“ Dante uspořádal další ze série každoročních charitativních streamů. Společně se svými fanoušky hodlal provést malý vánoční zázrak a vybrat 300 000 Kč na rehabilitace na příští rok pro malého Míšu. 

Malý chlapec žil až do svých 7. narozenin jako každé jiné dítě. Až před rokem se objevily potíže, které se rychle horšily, nedokázal došlápnout na nohu, pak zvednout ruku, otočit hlavou, trpěl silnými bolestmi. Pak se konečně dozvěděl diagnózu – Myelo-polyradikuloneuritida. Velmi důležité jsou rehabilitace, které jsou pojišťovnou hrazeny jen omezeně, významná je intenzivní péče, ta však s limitem pojišťoven není možná. Také to je důvod konání sbírky.   

Stream probíhal od 10 dopoledne prakticky po celý den na DeeThanově Twitch kanále. Zapojili se také jeho přátelé a kolegové Morryeej, MarweX, Botman, Dejvik a Cuky222. Díky nim a společnému úsilí fanoušků se nakonec vybralo neuvěřitelných 524 286,51 Kč, tedy vlastně 175 % původní částky. Ke sbírce nám poskytl exkluzivní vyjádření i sám DeeThane:

Jsem rád, že jsem na to letos nebyl sám, protože bych určitě nebyl schopný sám takovou částku vybrat. Hodně mi v tom pomohli kluci z Crew a doufám, že je to začátek dlouhé a úspěšné kooperace pro všechny strany.

Jsme rádi, že jsme vybrali tolik peněz. Já jsem pokořil rekord a zároveň jsem úspěšně překonal částku milionu korun. V rámci toho jsem měl i krátký talk, protože věřím tomu, že to je opravdu velké číslo už i pro obyčejné lidi. Zajímavou statistikou je, že tu částku 520 000,- seskládalo dohromady 1200 lidí. Jsme vděční, že jsme mohli jedné rodině udělat šťastné a veselé za pomoci našich komunit. Přál bych si zároveň též, aby lidé, kteří slyšeli jejich příběh, pochopili, že takových příběhů je opravdu spousta a není vyloženě potřeba čekat na moje sbírky, ale pomáhat kdekoliv a klidně celoročně. Pro mě osobně jsou Vánoce nejhorší období v roce a jsem rád, že je dokážu udělat nádherné někomu jinému.
DeeThane
DeeThane
Foto: DeeThane

Když výše vybrané částky dosáhla 264 tisíce Kč, dosáhl také DeeThane významného milníku. Jak sám zmiňuje na začátku svého vyjádření, tak celkem se mu na sbírkách podařilo dát dohromady již milion korun pro ty, kteří to skutečně potřebují. Se svými fanoušky v krátkém videu sdílel důležitou zprávu, kterou najdete na konci článku.

Jak už bylo zmíněno výše, tak oblíbený streamer a CS:GO komentátor pořádal podobnou sbírku také loni v době krátce před Vánoci, kdy během 24hodinového streamu vybral více než 400 tisíc korun pro Natálku, bojující s následky boreliózy. I to pro něj však nebyla první zkušenost, například v roce 2018 se zapojil do charitativního streamu #projachyma, během nějž se získalo přes 100 tisíc korun pro chlapce s Aspergerovým syndromem, který během pár minut přišel o vše, když jeho rodině shořel dům. 

Je skvělé vidět, jak se dokáže herní komunita semknout a pomoci lidem, kteří nemají v životě takové štěstí, zvláště v době Vánoc. Když si k tomu přičteme fakt, že letošní rok nebyl rozhodně snadný a mnoho z nás se potýká s nejrůznějšími potížemi v souvislosti s koronavirovou pandemií, je vybraný více než půlmilión pro Míšu o to větší úspěch. Třeba internetový obchod CZC.cz také pořádal charitativní Dream Stream, a to na boj proti šikaně.   

Štítky: DeeThane, charita