Přejít k hlavnímu obsahu

Huni údajně podepsal dvouletou smlouvu s Dignitas a bude nejlépe placeným hráčem LCS

12. 11. 2019 | 14:00 League of Legends
Dignitas se vrací do LCS, a vypadá to, že ve velké parádě. Po Clutch Gaming zdědili tým, který se probojoval na Worlds a hlavní hvězda má dle ESPN podepsat luxusní novou smlouvu na 2 roky!
DIG Huni
DIG Huni

Od zavedení franchisingu jsme v LCS si mohli všimnou několika hráčů, kteří se stali hlavními postavami jednotlivých týmů. Pro Liquid je to Doublelift, pro CLG jsou to Stixxay s Biofrostem, TSM má Bjergsena. Pro navracejí se Dignitas to zřejmě bude korejský toplaner Heo "Huni" Seung-hoon, který údajně brzy podepíše smlouvu na dva roky, během nichž si má přijít na nejméně 2,3 milionu dolarů (asi 53 milionů korun).

Huni

S informací přišel Jacob Wolf z ESPN a vzhledem k jeho minulosti je vcelku bezpečné říci, že je tato informace pravidivá. Huni se tak stane nejlépe placeným hráčem v severoamerické lize. Těsně totiž překonal Impacta, který údajně na konci roku 2017 podepsal s Team Liquid tříletou smlovu s celkovým výdělkem okolo 3,4 milionu dolarů. Měsíčně si Huni vydělá asi 2,2 milionu korun, tedy o asi o sto tisíc korun více, než světový šampion třetí sezony. 

Co se týče Dignitas, tak Damonte, Cody Sun a Vulcan mají stále platné smlouvy. Jediným hráčem, který by mohl chtít odejít, je tedy jungler LirA, kterému smlouva vyprší 19. listopadu. Tým by se na této pozici mohl přivést jiného cizince z LCK či LEC, nebo se nabízí příchod severoamerického junglera a případný příchod druhého povoleného cizince na jinou pozici, nejspíše midlane.