Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězdný Mitr0 posiluje Team Liquid

24. 1. 2020 | 20:45 Fortnite
Jako by nestačil Nitr0, teď bude barvy stejné organizace hájit také Mitr0. Jestli se to bude plést? Nejspíše ne, protože jde ve výsledku o hráče zcela jiných titulů. Team Liquid se totiž rozhodl otevřít evropskou divizi své Fortnite sekce a pro první jméno nemohl sáhnout jinam.
Liquid Mitr0
Liquid Mitr0

Dnes jsou geografické kořeny organizací celkem bezpředmětné, ale u tohoto konkrétního případu bychom rádi zmínili, že Team Liquid vznikl před 20 lety v Nizozemsku, odkud právě pochází jeho nejnovější akvizice. Ačkoliv je Dmitrimu 'Mitr0' van de Vriemu teprve 17 let, tak mezi evropskými hráči Fortnite patří od vzniku esportové scény mezi úplnou špičku. Ve světovém měřítku je z hlediska finančních odměn patnáctým nejlepším hráčem světa, nejvíce k tomu přispěl šestým místem z duo turnaje na loňském World Cupu, kde hrál s Mongraalem.

Pokud se pro změnu podíváme na jiné měřítko, kterým je Gamepedia Power Rankings, tak tam byl číslem jedna za rok 2018, evropskou trojkou za loňskou sezónu a po prvních menších turnajích roku už patří mezi špičku i letos. Pokud sledujete esport obecně a nejste čistě fanoušky Fortnite, tak i přesto asi více dodávat úplně nemusíme. Jedinou otázkou nyní je, jestli hvězdu takového kalibru ještě v týmu Liquid doplní jiný Evropan.

Štítky: team liquid, Mitr0
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.