Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední rozhovor s českým reprezentantem z IeSF Mistrovství světa v počítačových hrách: Tsuky

26. 12. 2019 | 18:09 Dota 2
IeSF Mistrovství světa v jihokorejském Soulu je už nějakou chvíli za námi, my však stále máme dostatek videomateriálu. V dalším videorozhovoru jsme vyzpovídali českého supporta, Erika 'Tsuky' Cendelína, který si výpravu na druhý konec světa opravdu užil a ani výsledek nepovažuje za špatný.
Erik "Tsuky" Cendelín
Erik "Tsuky" Cendelín

Jakým způsobem jsi byl vybrán do české reprezentace?

Jako první mě oslovil můj dlouholetý kamarád a kapitán Jojka, který se mě zeptal, jestli bych měl zájem se podívat do Jižní Koreje a zahrát si pozici 5 v národním týmu. Bez váhání jsem řekl, že ano.

S jakými cíli jste na turnaj jako tým cestovali? Co byl váš stanovený minimum?

Minimálně jsme nechtěli udělat ostudu, což se povedlo, jelikož na přípravu nebylo zase tolik času a tolik jsme toho nenatrénovali. Nakonec si myslím, že s výsledkem jsme všichni spokojení.

Kolik se vám podařilo zahrát před turnajem her v plné sestavě?

Myslím, že to nepřekročilo deset. (smích)

V turnaji jste hráli podobné kompozice, jak probíhala jejích příprava?

Snažili jsme se nahrát jeden pick, který funguje. Na víc nebyl čas. Nakonec jsme našli tuhle skladbu, která docela fungovala a myslím, že se to ukázalo i ve hrách.

Použili jste tenhle byl konkrétně i ve hře proti Thajcům?

Ano, ale vždycky jsou tam nějaké chyby, buď invidiuální nebo týmové. Bohužel to tak na Thajce nestačilo.

Erik "Tsuky" Cendelín

Měl jsi tady osobně nějakého favorita, případě svůj vzor?

Samozřejmě, od Švédů s4 a EGM, to jsou TI hráči, na ty jsem byl zvědavý. Chtěl jsem je vidět naživo, což se povedlo. Byl to super zážitek.

Vnímal jsi nějak rivalitu se slovenskou reprezentací?

Ani ne. Tajně jsem ale doufal, že si s nimi v turnaji zahrajeme, což bohužel nevyšlo. Tak třeba příště.

Podařilo se vám s nimi zahrát alespoň mimo turnaj?

Před turnajem jsme hráli se Slováky jeden scrim a to už bylo po Adeho předchozím rozhovoru, kterého cituji: Takové týmy pleskáme za 20 minut.

Co si odvážíš z Jižní Koreje jako největší zážitek?

Hodně se mi líbil ten mall, COEX Starfield se myslím jmenoval. Jinak celkově event, ty PC bangy jsou fajn.

Turnaje se hrály v herních kavárnách, které jste vyzkoušeli celkem tři. Dokázal bys je nějak porovnávat s českými hernami?

To asi nedokázal, protože v Česku jsem žádnou takovou nenavštívil. Vlastně mě překvapilo, že ten jejich gear, co tam mají, tolik dobrých počítačů a monitorů, všechno fungovalo fajn, až na ten první den teda. Jinak to bylo všechno v pohodě.

Štítky: Tsuky, IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.