Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games zvládli těžké hry a postupují do EMEA finále o účast na prestižním klání GLL S4

27. 1. 2020 | 10:30 PUBG: Battlegrounds
Tento víkend byl pro evropské kompetitivní hráče PUBG velice důležitým, odehrávala se totiž kvalifikace do čtvrté sezóny Global Loot League. Na jeho začátku bylo 243 účastníků, do EMEA finále ale mohly postoupit pouze nejlepší tři týmy.
GLL Season 4
GLL Season 4

Vítaný návrat GLL sklidil v kvalifikačních bojích velký úspěch, počet účastníků hovoří sám za sebe. V náročném formátu se postupně odehrála tři kola, každý den jedno, kde bylo pro postup nutné skončit v TOP 3. V tom závěrečném, kde už nechyběla ani zvučná jména, bylo potřeba dokonce umístění mezi nejlepšími třemi.

PLAYzone Challenge 2020

Neúprosným sítem se mezi nejlepší šestnáctku probojovali hned tři zástupci CZ/SK scény. Až do poslední hry bojovali o postup Inside Games a CZC.eSuba, třetím do party byl nový celek Spln sa mi senil. Nejlepší pozici měla eSuba, která však dostala náročný contest a po nahánění na Sosnovce se postupový sen rozplynul. Oproti tomu IG vytáhli své trumfy na stůl a výhra s deseti killy je katapultovala na 2. místo. Z evropské kvalifikace tak český zástupce doprovodí Exalt a TSM v regionálním finále celé oblasti EMEA, které proběhne v první polovině února. Odsud už ti nejlepší zamíří přímo na světové finále, kde se rozdá parádních 150 tisíc dolarů.

Na tabulku závěrečného kvalifikačního kola se můžete podívat tady, eSubě bohužel postup utekl o pouhých devět bodů. I tak se ale ani jeden náš zástupce v bojích neztratil. Detailní hráčské statistiky této fáze najdete v podrobném dokumentu. Velkou radost nám totiž dělá, že nejvíce zářezů nasbíral kapitán IG, PiXeL1K.

GLL Season 4 EMEA Finals
Zdroj: gll.gg
Štítky: GLL, Inside Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.