Přejít k hlavnímu obsahu

iPhony s Fortnitem se prodávají za závratné částky nejen na eBayi, ale také na českých portálech

25. 8. 2020 | 11:00 Fortnite
Před nedávnem byl Fortnite smazán z AppStore, k čemuž se následně připojil i Google. Toho se rozhodli někteří uživatelé využít a prodávají svá zařízení s nainstalovanou hrou za horentní sumy. Je až k neuvěření, co všechno jsou obchodníci schopní se snažit zhodnotit.
Fortnite eBay
Fortnite eBay

Situace mezi Applem a Epic je stále napnutá. Ve zkratce, Epic přidal v rámci akce do Fortnite možnost platby přímo jemu, která byla výhodnější, než kdyby hráči platili přímo Apple nebo Google Store. Epic prohlásil, že pokud nesníží své poplatky, je na místě vrátit peníze hráčům touto cestou.

Apple zareagoval tím, že Fortnite z Apple Store zmizel. Vrátit se měl v okamžiku, kdy Epic zruší novou platební metodu. Epic Games se rozhodli tak neučinit a zareagovali soudní žalobou. Více podrobností o situaci můžete nalézt v tomto článku a k Epiku se od té doby přidal například Microsoft. 

Situace využili vychytralí uživatelé, neboť Apple sice hru z obchodu stáhl, takže si ji už nestáhnete, ale pokud jste ji v zařízení již měli, zůstane tam. V důsledku toho eBay zažil jakýsi „boom“ inzerátů, v nichž uživatelé nabízí své iPhony s nainstalovanou hrou a pořádně si jich cení.

Fortnite

Objevují se dokonce inzeráty, v nichž požadují za mobily až 10 tisíc dolarů. Jiní jsou s cenou trochu moudřejší, přesto ve většině případů jde o tisíce dolarů. Bohužel zatím nelze odhadnout, jak velký je o tyto iPhony zájem.

Apple

Zajímavostí je, že tento trend se nevyhnul ani českým luhům a hájům. Jedná se pouze o jednotky případů, ale iPhony s nainstalovaným Fortnitem se objevily i na českých prodejních nebo bazarových serverech. I zdejší uživatelé si svých mobilů náležitě cení, nejde naštěstí o takřka čtvrt milionu, ale i tak vzduchem létají desetitisíce korun. Někteří se nebojí říct si skoro až o 100 tisíc korun.

Co vy, koupili byste si iPhone s nainstalovanou hrou, kterou můžete jednoduše hrát i na jiných platformách?

inzerát
Štítky: Apple, eBay,