Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bojovat proti Ledrosovi?

10. 2. 2020 | 06:30 Legends of Runeterra
Commander Ledros, minion, se kterým se setkáváme defakto v každém Shadow Isles decku. Je to karta, která pomalu ukusuje životy z Nexu a nedá se s tím defakto nic dělat. Nebo snad dá?
Ledros
Ledros

Ledros je minion za osm many, s osmi staty do útoku, šesti dozadu a dvěma schopnostmi. První z nich je Last Breath, kdy se vám po smrti vrátí do ruky. To by samo o sobě až tak nevadilo, ale jeho druhá schopnost, kdy při zahrání ubere polovinu životů ze soupeřova Nexusu, z něj dělá obávaného protivníka. Nejhorší na něm je, že ubírá vždy větší polovinu, takže pokud máte 19 HP, tak vám ubere 10. A hlavně, pokud máte 1 HP, tak vás zabije. Naštěstí na něj existuje hned několik odpovědí. Pravda, některé jsou efektivnější než jiné, ale rovnou čtyři regiony se s ním dokáží vypořádat.

Shadow Isles

Z tohoto regionu je odpovědí Possession. Slow spell za 5 many vám umožní ukrást nepřátelského followera, což znamená, že pokud ukradeného Ledrose stihnete zabít před koncem kola, tak ho namísto soupeře dostanete do ruky vy. V tom vám mohou pomoci další karty, jako třeba Soul Absorb, nebo Glimpse Beyond. Důležitou poznámkou je, že Ephemeral efekt zapůsobí až po skončení Possession, takže musíte zaútočit, aby zemřel na vaší straně.

Freljord

Zde ho counteruje karta s názvem She Who Wanders. Follower za 10 many, který nese unikátní klíčové slovo: Obliterate, které zaručuje vymazání z povrchu zemského followerů s útokem 4 a nižším. Obliterate nese další unikátní efekt, a to, že Last Breath nenabude účinku, takže Ledros zemře a už se oponentovi nevrátí na ruku. Jedinýn problémem je změnit jeho útok na 4 a nižší, v čem nám pomůže jiné klíčové slovo: Frostbite. Na aplikování Frostbite můžeme použít třeba Brittle Steel, Flash Freeze nebo Shatter.

Ledros

Demacia

V Demacii je odpovědí mechanika, která se zdá jako přímo vystřižená z Hearthstone, a to Silence. Tímhle slovíčkem disponují v Demacii dvě karty, Purify a Mageseeker Investigator. Purify je spell za 2 many, který odstraní jakýkoli text a keyword z followera. Mageseeker je minion za 3 many, který obdobně jako Purify odstraní text a keyword z followera, pokud jsme v tom samém kole zahráli kouzlo.

Piltover

A nakonec tu máme unikátní mechaniku pro Piltover, kterou je Transform. Ten přeměnuje jednoho followera na druhého. Transform zatím mají dvě karty, Shady Character a Hextech Transmogulator. Shady Character je jednotka, která stojí 4 many a dokáže se přeměnit na jiné followery, takže za 4 many můžete mít vlastního Ledrose. Což pravda není úplné vyřešení situace, ale dokáže to protivníkovi zavařit. Druhá karta v pořadí, tedy Hextech Transmogulator, je fast spell za 6 many, který umožní proměnit jednoho miniona na druhého, takže se Commandera Ledrose zbavíte tím, že ho jednoduše nahradíte jiným followerem.