Přejít k hlavnímu obsahu

Jak to bude se zbytkem sezóny? Rift Rivals se ruší, MSI se odsouvá

11. 3. 2020 | 12:47 League of Legends
Situace okolo koronaviru se nezlepšuje a postupně se dotýká čím dál více i esportového světa - konkrétně třeba mezinárodní scény League of Legends. Kvůli pozdržení několika regionálních lig se letošní Mid-Season Invitational posune o dva měsíce a zruší se Rift Rivals. Jisté není ani to, jak bude probíhat letní split.
Rift Rivals
Rift Rivals

MSI 2020 byl oficiálně odsunut z května na červenec, tedy o dva měsíce. Tím pádem se budou muset měnit i detaily letního splitu, který bude pravděpodobně o něco kratší, nebo ho na několik týdnů přeruší právě MSI 2020. Definitivně se letos naopak nedočkáme turnajů Rift Rivals, které ale v minulosti nebyly přijímány zrovna nejlépe, jelikož na nich nebylo moc o co hrát a týmy Rift Rivals nedávaly velkou prioritu. Každý se totiž chtěl soustředit na domácí boj o světový šampionát. Podobný problém ale možná lze očekávat od letošního MSI, protože pokud se bude hrát uprostřed letního splitu, týmy budou muset čelit otázce, zda chtějí ukazovat své taktiky týmům, které je budou čekat další týden v lize. 

John Needham, Šéf globální League of Legends scény:

Posunutí MSI na červenec dává naději, že se do té doby situace vyjasní a budeme moci lépe koordinovat celkové uskutečnění turnaje, do kterého se má zapojit špička světové scény. Pro nás, jako organizátory, je naším hlavním cílem dokázat, aby bylo MSI kompetitivní a přístupné pro týmy ze všech hlavních regionů. Kvůli řadě kalendářních přesunů jsme se letos rozhodli zrušit Rift Rivals, ale v budoucnu chceme, aby mezinárodních turnajů bylo co nejvíce a týmy nemusely hrát většinu roku proti stejným týmům ze svého regionu.

Brzy po startu letošní sezóny byla přerušena čínská LPL, která se ale již vrátila alespoň v online režimu. Nejisté je naopak pokračování jihokorejské ligy, která dostala stopku minulý týden a zatím o dalších krocích není jasno.