Přejít k hlavnímu obsahu

Jak bude trávit Vánoce mistr ČR v Hearthstone?

21. 12. 2019 | 22:55 Hearthstone
Oldřich 'Faeli' Mahdal se v posledních letech vypracoval v hráče, který je pro své výkony i výsledky respektovaný i v zahraničí. Letos byl také jedním ze dvou českých reprezentantů na Global Games a konečně získal i velký domácí titul, který mu ve sbírce chyběl, titul Samsung mistra ČR. Jak plánuje tento zkušený karetní mág strávit Vánoce?
Oldřich 'Faeli' Mahdal
Oldřich 'Faeli' Mahdal

Deset otázek, týkajících se všeho, co vás jen ohledně období Vánoc může napadnout, jsme položili i Faelimu, úřadujícímu mistru ČR v Hearthstone, který nám jako druhý v pořadí zodpoví naše otázky.

1. Dárky

Vánoce už pro mě dávno nejsou o dárcích, ale vždycky se snažím rozdat trochu radosti, takže chci obdarovat: přítelkyni, tátu, mámu, bratra, bratra, strýce, babičku a dědu. Vždy taky narážím na stejný problém – praktické věci, které někdo potřebuje, už si pravděpodobně dávno koupil... Volím tedy většinou nějaké novinky, zajímavosti, které mi padnou do oka a doplním to nějakými "luxusními" potravinami (čokoláda, maso, pivo atd.). Poslední roky se snažím více nakupovat online a stíhám vše během prosince, a to spíše druhé poloviny. Dříve beru jen věci, které mě opravdu zaujaly, například pokud jsem někde mimo ČR. Často mi takhle vznikne doslova hromada dárků, kterým během 23. a 24. teprve pořádně určím finálního majitele. A co dostanu já? Dřív jsem vždy vyžadoval LEGO, pak například Magic karty, dnes budu rád za ponožky, které mám věčně děravé. (smích)

2. Předvánoční shon 

Všude, kam vyrazím, vidím davy lidí ve frontách, přeplněné trhy, falešné slevy, ale já nějaký extra shon nepociťuji, protože ZATÍM nejsem ten, kdo má na starost dekorace, stromek, vaření atd. Řekl bych tedy, že to je přesně naopak – Hearthstone vyměním za deskové hry s rodinou a užívám si klid. 

Vánoce

3. Stromek a vánoční výzdoba

Vzhledem k tomu, že se s rodinou sejdu obvykle až 23. prosince, dekorace jsou již krásně zvládnuty. U nás se jedná o stromek a občasné ozdoby do oken apod., žádné přehnané žárovičky po celém domě, jak mají někteří v oblibě. Výzdoba většinou trvá do Tří králů, ale spíše z praktických důvodů, než kvůli tradici.

4. Zvyky a tradice

Rozhodně nepatřím mezi lidi, kteří by si na tradicích nějak potrpěli, naopak je spíše ze zásady odmítám, ale Vánoce jako takové rozhodně stojí za to slavit, je to prostě součást kultury. Především Štědrý den tedy u nás tradičně opravdu vypadá, objeví se například nějaká ta šupina pod talířem při večeři (polévka, kapr, řízky, salát), celý den hrají koledy a večer čekáme na Ježíškův zvoneček, což oznámí příležitost k další tradiční záležitosti – nejmladší člen rodiny najde dárky pod stromečkem a rozdává je ostatním.

5. Svátky vánoční

Volno je u mě dost relativní pojem, protože si víceméně dělám rozvrh vždy tak, jak chci, ale právě kolem Vánoc se vždy najde čas na večery s rodinou, kde si zahrajeme deskové hry, zkoušíme a ochutnáváme dárky, vyprávíme zážitky. Letos to bude nejspíš přesně tak, ale hned po 2. svátku vánočním se budu vracet k turnajům.

6. Štědrý den

Na Štědrý den se většinou probudím pozdě, přes den se toho kromě ujídání cukroví (zdravíme zlaté prasátko) moc neděje a všichni očekávají večerní program – večeři, rozbalování dárků a na závěr se většinou rodina rozdělí na dva “tábory”, testery nových her a fanoušky televizních pohádek.

Vánoce

7. Zimní sporty

Tohle není zrovna záležitost, kde bych se mohl rozpovídat. Na koulovačky už jsem asi moc starý, lyžování jsem si nikdy tolik neoblíbil, takže zima je pro mě spíše období, kdy prostě nejde dělat ty letní sporty. Poslední dobou jsem měl kvůli eventům málo času na pingpongové tréninky, tak alespoň tohle by se mohlo po Vánocích zlepšit.

8. Novoroční plány

V první řadě mám v novém roce v plánu dál zůstat u kartiček, takže v tomto ohledu žádné velké změny. Možná se naopak ještě přidat na tempu a více hrát i streamovat, nový rok pro mě znamená cestu do Grandmaster programu a chci tomu dát všechno.

9. Předsevzetí

Předsevzetí by podle mě neměly být jen novoroční záležitost, ale rozhodně je u mě co zlepšovat - chtěl bych si najít více času na streamování a sport na úkor hraní pokeru, sledování seriálů apod. Rád bych také lépe využíval svůj čas při cestování na eventy, abych si více prohlédl různé části světa a nespěchal hned domů.

10. Silvestr

Upřímně musím říct, že konec jednoho roku a začátek dalšího pro mě není reálně nic zajímavého a samotná silvestrovská noc je pro spoustu lidí především důvodem pro alkoholové radovánky, které já až tolik nevyhledávám, takže jestli vůbec budeme mít nějaký speciální program na Silvestra, rozhodujeme obvykle až na poslední chvíli. Spíše ale než nějaké větší oslavy a popíjení to bude něco klidnějšího s přítelkyní a možná pár přáteli.

Štítky: Vánoce, Faeli
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.