Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vidí komentátoři šance účastníků Samsung MČR mobile?

10. 11. 2020 | 21:48 Brawl Stars
Vrchol premiérové sezóny Samsung MČR v Brawl Stars se nezadržitelně blíží a my už za tři dny poznáme šampiona pro tento rok. Favorita má každý svého, tak se pojďme podívat, jaké jsou predikce našich komentátorů.
mčr mobile
mčr mobile

Než se pustíme do předpovědí, pojďme si projít fakta, aby i neznalý fanoušek mohl tipovat s námi. Sezónu zcela jednoznačně ovládli hráči týmu Sampi.Tipsport, jejich náskok před druhými v pořadí, tedy reprezentanty eSuba, odpovídá zhruba šesti vyhraným turnajům. Se zhruba stejným odstupem následuje dvojice stálých sestav týmů Sazka.BRUTE a Online Vision Gaming, které své postavení získaly především díky stálosti svých sestav a konzistentním umístěním. Zbylá čtveřice týmů už na špičku scény ztrácí bodově více, ovšem často vinou personálních rošád nebo nestálostí svých výsledků. 

Samsung MČR mobile 2020

Šampion: eSuba

  • 2. místo: Sampi.Tipsport
  • 3. - 4. místo: Sazka.BRUTE a ENTERPRISE esports
  • 5. - 6. místo: Inaequalis a GLORE
  • 7. - 8. místo: Inside Games a Online Vision Gaming

Já si dovolím o mistrovi pochybovat, myslím, že celou sezónu dávalo Sampi jasně najevo svou dominanci a právě proto by se mohla karta obrátit a eSuba by mohla svého největšího rivala konečně porazit přímo na MČR, času na přípravu měli víc než dost! V semifinále bych chtěla vidět BRUTE a ENTERPRISE, protože BRUTEvšichni dobře známe a jejich úspěchy včetně posledního Last Callu nejde zapomenout. Enterprise nejen pro jejich úspěchy, ale taky protože fandím Makabuovi, který s námi spolupracoval jako s komentátory, a vím, jak se v té hře snaží, proto by podle mě bylo hezké, aby ho zrovna MČR odměnilo takovým úspěchem.

GLORE se pro mě dostává na vyšší pozice než Inside Games nebo OVG hlavně díky jejich výkonu na Last Callu kde jsem jim moc nevěřila a následně jsem toho litovala, protože kluci hráli fakt skvěle. OVG a IG jsou pro mne spíše outsideři, Inaequalis věřím více, ale u OVG ani IG zatím nemám pocit, že by nám ukázali takovou hru jako ostatní, nicméně pořád nás mohou překvapit a proto bych ani za tuto predikci nedala ruku do ohně a fandím všem, kteří se nám letos na MČR dostali.

mčr mobile

Šampion: Sampi.Tipsport

  • 2. místo: CZC.eSuba
  • 3. - 4. místo: Sazka.BRUTE a Enterprise esports
  • 5. - 6. místo: Inaequalis a GLORE
  • 7. - 8. místo: Inside Games a Online Vision Gaming

O letošním mistrovi asi nepochybuje nikdo. Sampi si celý rok hráli svou vlastní ligu a budou v tom pokračovat i na Samsung MČR v mobilních hrách. Nechci dělat divoké predikce ve stylu, že neztratí jediný mód, ale dílčí prohry asi půjdou spočítat na prstech jedné ruky. Podobný, i když ne tak extrémní případ, je i eSuba, která krom jediné série podává velice stabilní výkony. V roli semifinalistů pak uvidíme BRUTE a ENTERPRISE, celky dostatečně silné na to, aby za nimi zůstal zbytek startovního pole, ale na TOP 2 prostě zatím nemají.

To samé v bleděmodrém se dá říci i o čtvrtfinalistech z této predikce, kvalitní celky, které ovšem zatím na vyšší příčky nedosáhnou. No a na závěr tu máme týmy, které vypadnou ve skupinách. Inside Games (dříve Velmi Epické Gaming) jsou možná černým koněm turnaje, ale to na úspěch stačit nebude. A Online Vision Gaming už na Last Callu ukázali, že velké turnaje ještě nejsou jejich silnou stránkou, i když jejich herní skill jim zajistil postup.

mčr mobile

Šampion: CZC.eSuba

  • 2. místo: Sampi.Tipsport
  • 3. - 4. místo: Sazka.BRUTE a Online Vision Gaming
  • 5. - 6. místo: ENTERPRISE esports a GLORE
  • 7. - 8. místo: Inaequalis a Inside Games

Šance týmů je férová a celkem vyrovnaná. Během posledních měsíců všichni určitě tvrdě trénovali, jelikož už se připravují na ten největší turnaj za celý rok a to je MČR! Bohužel, nevidím přípravu všech týmů, ale jako kapitán tymu eSuba musím říct, že kluci trénují každý den a jejich šance jsou vysoké. Podle dosavadních statistik všech turnajů, a jestli všichni trénovali tak, jak mají, tak bych si dokázal nastínit, že by se mohly týmy eSuba a Sampi utkat tradičně ve finále o 1. a 2. místo, o 3. a 4. místo by se mohly utkat BRUTE a Online Vision Gaming. Hodnocení dělám na základě již odehraných turnajů, kde týmy získaly zkušenosti a skill. Jejich trophy ve hře tomu také odpovídají, všichni hráči těchto týmu patří mezi top v žebříčku v CZ a SK. Samozřejmě, jak jsme mohli vidět v Last Callu, trophy nehrají roli v turnajích, jelikož všichni mají stejné podmínky a jedná se o fair play. Jediné, na čem pak vše závisí, jsou individuální skilly hráčů za dané brawlery a to nejdůležitější – team play. Stát se může všechno, například nás překvapí nějaký černý kůň a vyhraje celý turnaj, takže se určitě máme na co těšit.


Takové jsou tedy předpovědi tří komentátorů, znalců scény, kteří celý rok týmy sledovali a nejednou komentovali jejich vrcholné zápasy. Kdo z nich se v týmech vyznal nejlépe, se dozvíme už tento pátek 13. 11. kolem desáté hodiny večer. Kdo je favorit vašeho srdce a komu byste titul přisoudili na základě statistik? Ať už ale fandíte komukoli, nezapomeňte sledovat finálové klání na Twitch kanále PLAYzoneCZ nebo v naší HbbTV aplikaci.

mčr mobile
Štítky: MČR mobile