Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla vstoupil do nové sezóny Grandmasters umístěním mezi čtyřmi nejlepšími hráči Evropy

17. 8. 2020 | 18:28 Hearthstone
Elitní český karetní mág Jarla před několika dny vstoupil do druhé letošní sezóny nejprestižnější ligy Grandmasters. Soutěž přímo od Blizzardu hostí ty nejlepší hráče z daného regionu a mistr ČR z roku 2018 se v této smetánce drží už od loňského roku.
Jarla
Jarla

Grandmasters 2020 Season 2 opět bude kromě závěrečné fáze o postup na světové finále hostit tři samostatné turnaje ve třech různých formátech. Nejprve se začne Conquestem, pokračovat bude Last Hero Standing a vše zakončí Specialist. Do úvodního Conquestu vstoupil Jarla výkonem 4-3 ve swissu, který mu zajistil 5. místo a postup do skupinové fáze. Tam nejprve zametl s BoarControlem 3:0 a posléze ukončil také Swidze 3:2.

Díky těmto výkonům už si zajistil 5 důležitých bodů do celkového pořadí a dal tak zavzpomínat na výkony z jara, kdy ve všech třech turnajích postoupil ze swissu jako jediný Evropan vůbec. Nejlépe se umístil na 2. místě, což tentokrát na první pokus překonat nedokázal. Do play-off pro nejlepší čtyři hráče šel sice z 1. místa, ale žádnou výhodu mu to nevytvořil. Ve druhé skupině totiž jednou zaváhal xBlyzes, který s Jarlou ve swissu zametl snad nejrychlejší možnou 0:3kou, jakou český hráč kdy zažil, jak se vyjádřil on sám na své fanpage. Oprávněné obavy se potvrdily i na druhý pokus a Jarla po další prohře 0:3 skončil v semifinále, které i tak je slušným úspěchem. Francouzský hráč xBlyzes posléze dokráčel až k celkové výhře, když ve finále porazil Rdu těsně 3:2.

Grandmasters
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.