Přejít k hlavnímu obsahu

Je mi jedno, koho potkáme, stejně musíme porazit všechny, hlásí Pechyn před HAL3000 MČR Tour

6. 3. 2021 | 12:30 Counter-Strike 2
Dnes bude na programu poslední kvalifikace na HAL3000 MČR Tour, my však během toho pokračujeme s představováním pozvaných týmů. Jako třetí jdou na řadu Sampi.Tipsport, pro jejichž posílenou sestavu bude tento turnaj velkou zkouškou. Nové posily do Sampi přinesly tunu zkušeností, dokáží je zúročit hned na úvod sezóny?
Sampi.Tipsport – HAL3000 MČR Tour
Sampi.Tipsport – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Organizace Sampi.Tipsport sice vznikla již před několika lety, na domácí CS:GO scéně se však herní tým založený profesionálním fotbalistou Jakubem Janktem začal pohybovat až v loňském roce. Profesionální boom do řad Sampi přivedl jádro mistrů ČR z roku 2019, sestava však nedokázala na životní úspěch navázat a během roku si prošla celou řadou změn. Na papíře Sampi vypadali v druhé polovině roku silně, svůj plný potenciál ale nikdy nedokázali rozvinout, což vyvrcholilo zklamáním ve všech domácích soutěžích a nepostupem ze skupiny na MČR.

Letošní rok by ale mohl být jiný. Pokud loni chyběl v táboře Sampi.Tipsport přirozený lídr, tak letos by tento neduh měl být odbourán. Jeden z domácích profesionálních týmů totiž zlákal k návratu do akce zkušené duo čtyřnásobných mistrů České republiky, Patrika 'Dev7l' Stuchlíka a Richarda 'queztone' Strnátka. Oba si od hraní dali pauzu, ale opět mají chuť zaútočit na domácí trůn, který jim patřil vůbec nejdéle v historii česko-slovenského CS:GO. Kolem sebe totiž budou mít celou řadu parádních střelců. Jako jediní po loňské sezóně v Sampi setrvali dva ostrostřelci Marek 'Kinzo' Bílek a Martin 'Pechyn' Pechoušek, pátým do party se stal Vít 'noobiq' Pohlot.

Skeptičtí fanoušci mohou namítnout, že se Dev7l a queztone nedokáží vrátit do dřívější vítězné formy a budou individuálně zaostávat v boji se špičkou, pokud se ale tohle neukáže být skutečností, tak sestava Sampi.Tipsport vypadá na papíře opravdu zajímavě. Přestupové období jim vyšlo dobře a minimálně bude zajímavé sledovat, kam to v průběhu sezóny dokáží posunout. Oproti loňskému roku se totiž podařilo zachovat palebnou sílu a současně zalepit nedostatky, tedy kromě faktu, že Sampi zatím nenašli nového kouče. Už od poloviny ledna je můžeme vidět v lize ESEA Advanced, kde jsou na tom výsledkově podobně jako SINNERS. Už jen to tedy dodává fanouškům této organizaci naději, že letošní projekt s dvěma velkými navrátilci může být tou správnou cestou.

Jak vnímá první velký turnaj sezóny Martin 'Pechyn' Pechoušek?

Všichni se už nemůžeme dočkat začátku všech lig a až se vše dá do pohybu, což odstartuje právě HAL3000 MČR Tour. Nijak zvlášť se nepřipravujeme přímo na onen event, ještě máme dost věcí, který potřebují vyladit, každopádně si věříme, že se dokážeme úspěšně probojovat až do samotného finále. Rozhodně nechceme nikoho podcenit, jelikož je tu dost dobrých týmů, jako například ENTERPRISE, Entropiq, Dark Tigers, eSuba. Kdybych si měl vybrat, koho bych chtěl do skupin radši, tak bych řekl, že je mi to jedno, protože stejně budeme muset porazit všechny, abychom se dostali do finále.
Sampi.Tipsport – HAL3000 MČR Tour
Sampi.Tipsport – HAL3000 MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: Pechyn, Sampi, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.