Přejít k hlavnímu obsahu

Jeden z top amerických hráčů byl v průběhu zápasu proti ženskému týmu Dignitas chycen při cheatování

5. 2. 2021 | 12:00 VALORANT
A znovu jsme skončili u cheatování ve Valorantu, tentokrát dokonce ve vyšších kruzích kompetitivní scény. Nadějný hráč ReFleckFPS, který si držel horní příčky na americkém serveru a spoustu týmů se po něm začalo otáčet, byl nakonec Vanguardem chycen při cheatování přímo uprostřed scrimu (tréninkového zápasu) proti ženskému týmu Dignitas.
ReFleckFPS cheating
ReFleckFPS cheating

Často omílaná skutečnost, že Valorant neustále zápasí s cheatery, se znovu prokázala. Tentokrát ale pravděpodobně tam, kde by ji zrovna nikdo nečekal. Jeden z nejlepších amerických hráčů byl při nedávném scrimu proti Dignitas Female chycen anti-cheatem Vanguard, což vyústilo v okamžitý konec zápasu. Situace všechny naprosto ochromila, protože ReFleckFPS v tuto dobu akorát pyšně okupoval rank 8 NA a zrovna organizace Dignitas o něj jevila zájem.

Showliana z týmu Dignitas poté sdílela klip přímo z oné custom hry, která předčasně skončila již po pěti kolech, a to včetně následných zpráv v klientu hry. ReFleckFPS naopak úplně zmizel a okamžitě po incidentu smazal všechny své sociální sítě, což mu určitě na věrohodnosti nepřidá. Téma cheatování, obzvláštně v nejvyšších rancích hry a na kompetitivní scéně, se tak nanovo začalo diskutovat. Riot ovšem již oznámil, že se chystá ještě více přitvrdit.

Dle stránky Tracker.GG měl ReFleckFPS na svém účtu 173 vítězství, což ho řadilo mezi top 2,3 % ze všech hráčů v jeho regionu, navíc patřil mezi top 2 % v počtu zabití a 1,6 % v počtu headshotů. Ve většině z odehraných zápasů se tedy prokázal jako top fragger týmu, a to i přesto, že jeho win rate byl "pouhých" 56,5 %. Integrita hry na kompetitivní scéně tak byla znovu narušena a Riot bude mít plné ruce práce, aby ji v průběhu roku efektivně poslepoval.