Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO: Celé MČR je speciální, je to největší akce roku a pro něj týmy sbírají celý rok body

26. 10. 2019 | 18:58 Counter-Strike 2
V naší sérii představování expertů letošního Vodafone MČR v počítačových hrách tu máme jako dalšího Davida 'KAPARZO' Lacinu, který se se svým týmem Gravity do Brna letos neprobojoval a vzal tedy zavděk alespoň možností být součástí analyst desku. Pojďme si spolu s ním projít letošní rok, budoucnost vám případně přiblíží v rámci IG Day.
Kaparzo MČR 2019
Kaparzo MČR 2019

Ty se věnuješ streamování, aktivně hraješ a dostáváš se i na analyst desk. Čemu jsi letos věnoval nejvíce úsilí?

Pravda, mám toho trošku víc. Streamování trošku upadá, ale nemůže se pořád dařit, to je ve světě podnikání úplně normální. Doufám, že se ale usměje zase štěstí a vše půjde podle plánu. Analyst desk mě baví a jsem velice rád, že se můžu účastnit takových akcí s lidmi, se kterými si na desku rozumíme. Řekl bych, že už jsme tak trošku sehraný tým. Nejvíce úsilí jsem věnoval ale týmu a organizaci.

Co se vůbec dělo letos s Gravity? Nedařilo se vám stabilizovat soupisku a vrcholem byl nepostup na MČR.

Na začátku roku jsme představili nabušenou sestavu, řekl bych, že jsme si sedli jako lidi a dařilo se, bohužel pár dní před podepsáním smluv nám sebrala hráče eSuba a byli jsem v rozkladu. Evropské ligy jsme museli narychlo zalepit a vlastně se to lepilo celou dobu. Teď se čeká, jak to bude na novou sezónu po MČR.

MČR 2019

V tuto chvíli působíte v ESL Nationals, jak vnímáš vaše současné složení z hlediska budoucnosti?

Jsme mix. Složili jsme se ze srandy asi hodinu před začátkem kvalifiakce, že si skočíme zastřílet, ať se večer nenudíme, a podařilo se nám postoupit v rozhodujícím boji proti eSubě. Teď se vždy sejdeme 10 minut před začátkem zápasu a pořádně nevíme, v jaké sestavě nastoupíme. Se štěstím se ale můžeme dostat do play-off, hrát proti mixům je nepříjemné. A jak jsem psal v předešlé otázce sestava, Gravity se bude řešit po MČR.

Pojďme ale k MČR. Letošní sezóna byla vyrovnaná, co od týmů na finále očekáváš?

Očekávám, že týmy, co postoupily, tak do toho dají maximum, připraví se na pořádný boj o titul a pro diváka vytvoří zajímavou podívanou.

Ty jako aktivní hráč to stále dokážeš posoudit možná jinak, čím je MČR speciálním turnajem?

MČR je speciální asi jen tím, že můžeš říct, že si to vyhrál, jinak na tom nic speciálního není. Prize pool je tam skoro stejný jak na každé jiné akci. Pro takovou akci by měl být prizepool několikanásobný a odměnit tak tým za celoroční práci.

KAPARZO

Jaký to je pro tebe pocit, že se neposadíš na stage, ale budeš to sledovat v roli analytika?

Nijak zvláštní pocit to není. Za dobu, co hraji aktivně verze Counter-Striku, tak tohle bude teprve druhé MČR, kde budu chybět v roli hráče. Ani si to nezasloužím tam tento rok být, co se týče výkonu a momentální situaci se sestavou, takže doufám, že si to v roli analytika užiji a nakouknu na velké akci do zákulisí.

Kdybys měl jmenovat jeden aspekt, čím bude letošní MČR speciální, co by to bylo?

Celá akce je speciální, je to největší akce roku a pro tenhle moment týmy sbírají celý rok body, aby se zde mohli poprat o titul. Jak už ale jsem zmínil, je škoda, že ten prize pool není větší, aby to pro hráče byla ještě větší motivace a odměna za celý rok hraní. Snad nám budoucnost gamingu v CZ/SK jednou přinese prize pooly jako v zahraničí.

Máš mezi účastníky jednoho favorita, komu bys titul při uvolněném trůnu letos přál?

Favorita asi nemám, ale strašně bych to přál klukům z eSuby, protože tam jsou bývalí spoluhráči a vždy nám nebo jim to uteklo o kousíček. Snad to tentokrát prolomí a bude jim štěstí přát. Skupinu mají celkem pohodovou a pokud je někdo nepřekvapí, tak si pohlídají postup ze skupin do semifinále.

Kaparzo MČR 2019

Devátý ročník Vodafone Mistrovství ČR v počítačových hrách nabídne klání v CS:GO, PUBG, League of Legends, Teamfight Tactics a Rainbow Six Siege. Pokud chcete vidět v boji o český titul největší domácí hvězdy, tak v Brně nemůžete chybět! Vstupenky jsou již v prodeji ve čtyřech kategoriích, více na stránkách mcrpc.cz.

MČR 2019
Štítky: Kaparzo, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.