Přejít k hlavnímu obsahu

Kappa na finále světové TrackMania Grand League zazářil třetím místem, tween skončil sedmý

6. 3. 2020 | 12:03 Virtuální závody
Akce s názvem Lyon e-Sport o minulém víkendu hostila vyvrcholení elitní TrackMania soutěže s názvem Grand League. Ze šestnácti účastníků se na velké finále probojovala osmička nejlepších, mezi kterými jsme v ohni měli i dvě želízka. Nešlo o nikoho jiného, než o Kappu a tweena.
Lyon e-Sport
Lyon e-Sport

Martin 'Kappa' Krompolc a Marek 'tween' Pacher sice už nepůsobí v české organizaci Sampi, v jejíž barvách zaznamenali obří světové úspěchy, ale na turnajích se stále bok po boku potkávají. Kappa ze Sampi přestoupil do Veloce Esports, týmu spolupracujícím se stájí formule 1 Sauber, a jeho slovenský kolega si to namířil do organizace Pittsburgh Knights. Oba tedy od konce loňského roku působí na opravdu zajímavých adresách.

Z velkých parťáků se tedy stali konkurenti a přesně to byl i případ vyvrcholení TrackMania Grand League, které 28. února nabídlo prize pool 10 tisíc euro. Kappa se mezi nejlepší osmičku probojoval z 5. místa, tween se z dlouhodobé online části kvalifikoval s odřenýma ušima až z 8. příčky. Na finále ale všichni začínali od nuly.

Českému ani slovenskému závodníkovi se bohužel v Lyonu nepovedl vstup do turnaje. Ačkoliv se nacházeli v jedné skupině, tak stejně tak spolu hned spadli do spodního pavouka. Kappa se výhrou sice zachránit dokázal, ale tween nikoliv, což znamenalo, že se s TMGL Finals rozloučil na sedmém místě. První jmenovaný vyhrál i druhé kolo a postoupil tak do grandfinále. Tam se dvěma dalšími konkurenty už byl finalistou, ale nakonec to stačilo "jen" na bronzovou medaili a odměnu 1500 euro. Šampionem se stal fenomenální CarlJr, který za 11 offline turnajů své kariéry ani jednou nechyběl na pódiu a lyonské finále TMGL je už jeho sedmým triumfem.

Konečné pořadí TM Grand League Finals:

  • 1. místo:  Kanada CarlJr – 4000 €
  • 2. místo:  Belgie Scrapie – 2000 €
  • 3. místo:  Česká republika Kappa – 1500 €
  • 4. místo:  Francie Papou – 1000 €
  • 5. místo:  Nizozemsko Spam – 500 €
  • 6. místo:  Německo riolu – 500 €
  • 7. místo:  Slovensko tween – 250 €
  • 8. místo:  Francie Aurel – 250 €
TrackMania Grand League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.