Přejít k hlavnímu obsahu

Dark Tigers prohrávají s akademií Nemiga a v Khamsa International Tournament končí bez medaile

5. 4. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2
Ázerbájdžánská esportová federace uspořádala velký mezinárodní turnaj na počet básníka z 12. století, Nizami Ganjaviho. Do akce byly povolány další esportové asociace z Evropy, mezi nimiž nechybí ani ta slovenská se svými dvěma zástupci. Ve hře bude 5 tisíc dolarů, z čehož si polovinu ukrojí šampion, tak se pojďme podívat, koho se závěr turnaje bude o víkendu týkat.
Khamsa International Tournament
Khamsa International Tournament
Zdroj: Khamsa of Nizami

Slovenská esportová asociace za své reprezentanty vybrala týmy Dark Tigers a DEFEATERS. Druzí jmenovaní sice nemají ani většinovou slovenskou sestavu, organizace jako taková však má odjakživa slovenské kořeny, proto není divu, že byla pro tento turnaj vybrána. Temní tygři naopak v současnosti disponují ryze slovenskou pěticí.

Khamsa International Tournament odstartoval v průběhu týdne, kdy DEFEATERS a Dark Tigers s přehledem zvládli osmifinálové duely. DTG vyřadili Protos z Gruzie po dvou výhrách 16:8, DFS pro změnu porazili TEB Gdańsk dvakrát 16:9. Čtvrtfinále bylo branou od boje o medaile a jeden z našich zástupců už tuhle část turnaje bohužel nepřežil. Zatímco tygři na třech mapách udolali Selected Invaders ze Severní Makedonie, tak DEFEATERS rozdílem třídy nestačili na tým Zorka, akademii nejlepšího běloruského celku Nemiga Gaming.

Víkendové vyvrcholení s oficiálním přenosem se tak bude týkat pouze Dark Tigers. V sobotním semifinále se tygři postaví 65. nejlepšímu týmu světa a největšímu favoritovi na titul. Zápas proti Budapest Five vypukne v 17:00, tak nezapomeňte přijít podpořit slovenského zástupce proti silnému soupeři. Druhou dvojici utvoří zmíněná Zorka spolu s ukrajinskou sestavou Marlian Esports. Duely o třetí místo a finále jsou poté na programu v neděli.

Khamsa International Tournament
  Maďarsko Budapest Five2      
 16:11, 16:14   Maďarsko Budapest Five2   
  Slovensko Dark Tigers0      
    16:6, 19:15   Maďarsko Budapest Five 
  Bělorusko Zorka0    Vítěz 
 16:19, 14:16   Ukrajina Marlian Esports0   
  Ukrajina Marlian Esports2      
     Slovensko Dark Tigers0   
    7:16, 16:19   Bělorusko Zorka 
     Bělorusko Zorka2 3. místo 
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.