Přejít k hlavnímu obsahu

Konec července přinese turnaj Czech Hearthstone Masters

22. 5. 2020 | 20:16 Hearthstone
Lokální, kompletně otevřený turnaj s hlavní cenou v podobě místa na nejbližší zastávce Masters Tour? Tak přesně to nabídne Czech Hearthstone Masters!
Czech Hearthstone Masters
Czech Hearthstone Masters

Organizace ESGA byla na domácí HS scéně známá svojí přímou spoluprácí s Blizzardem, díky které měla ještě za starého esportového systému mimo jiné na svědomí třeba organizaci domácích hráčů v tzv. Prelimkách. Poslední dobou ale jako by se po nich v Hearthstone slehla zem, což ale nyní napravují velice zajímavým oznámením!

ESGA totiž včera večer představila svůj vlastní turnaj nazvaný Czech Hearthstone Masters, který opět využívá jejich propojení s Blizzardem. O co jde? Sám o sobě je to vlastně klasický, kompletně otevřený turnaj sestávající ze čtyř týdnů kvalifikací, hraných nejprve jedním hromadným swissem a následného Single Elimination play-off pro 16 nejlepších, ze kterého do hlavního turnaje postoupí vždy všichni semifinalisté.

Ten pak nabídne klasický souboj složený z úvodní skupinové části hrané stylem GSL a následných vyřazovacích soubojů, které rozhodnou o finálním pořadí. Tento turnaj se odehraje o víkendu 25. a 26. července a kvalifikace budou rozložené do čtyř předchozích víkendů, což by vlastně bylo všechno, co o celém Czech HS Masters víme. Kompletní prize pool, komentátoři či podrobná pravidla, to nám teprve bude odhaleno. Co ale tedy tento turnaj dělá tak zajímavý?

Jeden podstatný detail související právě se spoluprácí s Blizzardem. Hlavní cenou totiž bude jedno místo na té zastávce Masters Tour, pod jejíž kvalifikační období spadá. To je opravdu lákavá odměna, a v turnaji by se tak měli představit ti opravdu nejlepší CZ/SK hráči. A to je pro nás diváky velice dobrá zpráva, ESGA bude totiž vysílat nejen celý hlavní turnaj, ale také play-off všech kvalifikací.

Zdroj: esga.gg
miluju videohry a hlavně ligu legend