Přejít k hlavnímu obsahu

Kouč LS je pod palbou nespokojených fanoušků T1, známé osobnosti však stojí na jeho straně

10. 11. 2020 | 09:00 League of Legends
Nespokojenost a útoky fanoušků esportové organizace T1 se stále stupňují a toxicity přibývá. Pod palbou se nyní ocitá také ostřílený kouč LS, který by se údajně měl přidat k této elitní organizaci, což však dále rozzuřilo korejskou veřejnost.
ls
ls

Toxicita korejských fanoušků vůči elitní organizaci T1 a celému jejímu managementu nabírá stále na síle a skandály se jen množí. Midlaner týmu Fnatic, Tim 'Nemesis', Lipovšek na svém streamu nyní odhalil další nepříjemnou situaci, kterou si prochází, dle uniklých informací nová tvář a kouč týmu T1, Nick 'LS' De Cesare. Nejenom, že se hněv fanoušků obrátil na mladého kouče, ale Nemesis tvrdí, že se terčem útoku stala i jeho babička.

LS, dříve známý jako LastShadow, není ani zdaleka novou tváří a i přesto, že si vybudoval jméno, celou jeho kariéru ho provází různé maléry a kontroverze, což korejští fanoušci odsuzují a nedokáží jej přijmout. V minulosti byl LS usvědčen z cheatování ve StarCraftu, bránil rasistické výroky z úst Malice, což jeho samotného v očích korejců automaticky zaškatulkovalo také jako rasistu, a celkově nyní působí v League of Legends jako schopná ač kontroverzní osobnost s nekonvenčními názory.

Na útoky LS odpověděl smazáním svého Twitter účtu, na němž byl doteď pravidelně aktivní, a dává si tak pauzu od sociálních sítí. Není na to však úplně sám, protože na jeho stranu se postavily další osobnosti a hráči, kteří jsou proti aktuálním útokům a celkové toxicitě ze strany fanoušků. Jednou z těchto tváří je právě výše zmíněný Malice, který okamžitě vrací laskavost a zveřejňuje své vyjádření ve prospěch LS, v němž se snaží dokázat, že v žádném případě není rasista. Se situací razantně nesouhlasí ani bývalý LCK komentátor PapaSmithy.

Jako další se z Fnatic přidal Bwipo a vydal své vlastní prohlášení namířené na korejské fanoušky, v němž brání jak zmíněného kouče, tak úplně celou organizaci T1. Vyzývá tak naštvané publikum, aby svému kdysi milovanému týmu, namísto neustálých protestů a urážek, dalo další šanci a podpořilo jej. Zmiňuje také analytické a trenérské kvality, jimiž LS disponuje, což korejští fanoušci stále nemohou přenést přes srdce – dokonce odhalil, že jej jako trenéra chtěli samotní Fnatic, což však LS pro svou lásku ke Koreji odmítl.

Zdroj: ginx.tv
Štítky: T1, LS, Bwipo, Nemesis