Přejít k hlavnímu obsahu

Lexinka: Nejsem fanoušek rozdělování komunity podle pohlaví, jsme prostě hráči

31. 12. 2020 | 09:30 Brawl Stars
Na závěr letošního roku jsme si vyzpovídali komentátorku Lexinku, které se během něj povedlo stát se první zástupkyní něžného pohlaví komentující samotné MČR. Co to pro ni znamená? A má v plánu castit i příští rok?
Lexi
Lexi

Ahoj Lexi, rok 2020 už je za námi, jak bys ho zhodnotila?

Myslím, že komentátorsky úspěšný, přece jen jsem před dubnem letošního roku nikdy nekomentovala, a na to, že moje komentovaní původně začalo jen jako „vtip u piva“, to bylo dobrý. 

Tobě se letos mimo jiné právě povedlo stát se první komentátorkou na samotném MČR. Znamená to pro tebe i něco v tomto ohledu, nebo seš prostě ráda, že ses tam mohla ukázat?

Tak je to takový titul, kterým se můžu chlubit vnoučatům, nic víc to podle mě nezmění. Já celkově moc nejsem fanoušek rozdělování komunity podle pohlaví, prostě jsme hráči, a tak stejně jsme i komentátoři. Úspěch to pro mě je, že jsem v něčem ta první, ale vždycky mi ten hlas vzadu v hlavě říká, že když budu dost specifická, tak můžu být první v čemkoliv. Ale jo, jsem na sebe tak nějak hrdá, že jsem to zrovna já.

Jak sis vůbec komentování MČR užila?

Já moc, myslím, že se skerim a Pepisem jsme skvělé trio, Pepis nosí dobrůtky a sem tam hodí vtip a já a skeri se nonstop urážíme, taková přátelská atmoška.  Nicméně MČR bylo super, já ho zažila i za normálních okolností, ať už jako divák, redaktor či podržtaška v esportových týmech, a dovolila bych si říct, že i přesto, že jsme tam byli bez diváků, MČR stálo za to a byl to zážitek jako každý rok. 

Jak asi všichni ví, věnovala ses tam hře Brawl Stars. Čím tě okouzlila zrovna ta?

Tím, že je na mobil. Ne, abych to nějak rozvedla, já byla po operaci nohy (protože běhám na autobus tak rychle, až to vyžaduje sedm měsíců chůze o berlích), po které jsem omdlévala kvůli lékům. Zároveň jsem ale chtěla něco hrát a přece jen ze židle u počítače se padalo hůř než ze sedu v posteli, takže jsem si vzpomněla na Brawl Stars, které jsem nějakou dobu předtím náhodně objevila a párkrát hrála, stáhla jsem si ho znovu, udělala si znova účet, a aspoň částečně jsem si tak mohla užívat nějakou "herní akci".

Lexi

Jak často se BSku věnuješ teď, hraješ ještě vůbec?

Já nejsem HS komentátor, abych komentovala něco, co nehraju. Ale od MČR to bylo hodně kostrbaté hraní, přece jen listopad a prosinec jsou v práci náročné, a když mám v prosinci jen tři dny volna, tak mám jiné starosti než hrát BS. Nicméně v lednu, až bude víc času, si zase dám nějaké delší herní sessions a už se na to těším! 

Jak už jsi sama zmínila, na MČR i v jiných turnajích ses ukazovala po boku Pepise a skeriho. S kým se ti komentovalo lépe?

Myslím, že i divákům došlo, že se skerim. A to není nic proti Pepisovi, ale se skerim jsme stáří známí a už pár let i nejlepší přátelé, takže se mi samozřejmě lépe komentuje právě s ním. 

Máš v plánu turnaje v BSku komentovat i příští rok?

To mi řekněte vy, mám (směje se)? Samozřejmě budu komentovat ráda, baví mě to víc, než jsem čekala, a pokud dostanu nabídku, tak ji určitě přijmu. 

Do esportu jsi ale primárně pronikla skrze Hearthstone. Hraješ ještě i ten?

Z tohohle faktu bych ráda tajemství udělala. HS jsem naposledy hrála v období, kdy byla COOL liga, protože tu jsme hráli s Kamalii, Donem a JaMMeXem a úplně upřímně? Já tu hru už hrát nechci. Když jsem si po COOL lize chtěla zahrát pár turnajů, tak jsme si s hrou a myší vysvětlily, že tento vztah fungovat nebude a od té doby jsem HS nezapnula a už ani nezapnu. Miluju Wacraft lore, miluju grafiku té hry, ale hrát ji nebudu, pokud mě někdo hrubou silou nedonutí. 

Takže nemáš náhodou v plánu zkusit komentovat i HSko?

Když uděláte na PLAYzone nějaký meme turnaj, dáte mi tři mojita a příjemnou společnost…

Tak díky za rozhovor, máš pro naše čtenáře nějaký vzkaz do nového roku?

Buďte hodní a neběhejte moc rychle. Zavolejte si raději Uber. 

Štítky: Lexinka
miluju videohry a hlavně ligu legend