Přejít k hlavnímu obsahu

Los Worlds 2019: Fnatic se ve skupině utkají proti SKT a RNG, Humanoid měl pro play-in šťastný los

23. 9. 2019 | 16:29 League of Legends
Je to tu! Světový šampionát v League of Legends je tady a dočkali jsme se pořádně pikantního losu. Kromě hlavní skupinové fáze bylo ale potřeba rozlosovat i úvodní předkolo.
Worlds 2019
Worlds 2019

Světový šampionát se letos vrací do Evropy a play-in část začne již 2. října, kdy se představí i historicky první český zástupce na největší akci roku – Marek "Humanoid" Brázda. 

Worlds Play-In

V play-in byly vylosovány čtyři tříčlenné skupiny a právě Humanoidův tým, Splyce, dostal do skupiny Isurus Gaming (Latinská Amerika) a Detonation FM z Japonska. Na letošních Worlds se objeví také Evropě velmi známá organizace - Unicorns of Love - která zvítězila v ruské LCL. Do hlavní fáze se pokusí dostat skrz skupinu s favorizovaným americkým celkem Clutch Gaming a australskými outsidery z týmu MAMMOTH

Asi nejzajímavější souboj nabídne skupina C, ve které se střetne vietnamský vicemistr Lowkey Esports s třetím týmem upadajícího Taiwanu - Hong Kong Attitude. Třetího do party jim bude tvořit thajský celek MEGA, který však může jen překvapit. Skupina D pak působí jako papírově nejsilnější skupina. O značné síle korejského regionu se asi ani nemusíme opakovat a DAMWON Gaming tak bude jasným favoritem skupiny. Dále zde ale najdeme týmy z regionů, které už na mezinárodní scéně několikrát překvapily. Až čas ale ukáže, který z dvojice Flamengo + Royal Youth si nakonec zahraje baráž o hlavní skupinovou fázi.

Worlds 2019 groupstage

Hlavní fáze začne až 12. října a krom čtyř postupivších z play-in fáze, se zde ukáže dalších dvanáct světových týmů. Hned skupina A nabídne hodně zajímavé složení, jelikož v ní uvidíme evropskou jedničku z G2 Esports a poté vicemistři z Koreji (Griffin) a Severní Ameriky (Cloud9). Skupinou smrti bude ale ta s označením "C", ve které se sešly legendární Royal Never Give Up, Fnatic a historicky nejlepší tým v historii League of Legends, SK Telecom T1

Minimum vzrušení přinesou pro běžného evropského fanouška zbývající dvě skupiny, v nichž by se ale možná mohl objevit Splyce s Humanoidem. Ve skupině B bude čínský mistr Funplus Fenix po boku taiwanského J-Team a vietnamského GAM Esports, kam se vrátil i jungler Levi. Skupina D udělala radost severoamerickým fans, jelikož Team Liquid dostal do skupiny taiwanský tým ahq e-Sport Club a k poražení jsou i obhájci loňského titulu z Invictus Gaming, kteří jedou na Worlds až ze třetího místa.

Štítky: Worlds