Přejít k hlavnímu obsahu

Marteen podepsal profesionální smlouvu v týmu Serenity

21. 1. 2020 | 17:47 Fortnite
Jeden ze dvou českých účastníků loňského Fortnite World Cupu, Marteen, se konečně dočkal profesionálního kontraktu. Po krátké době v SGO Gaming podepsal v kanadském týmu Serenity, kam již před pár dny zamířil jiný český hráč Nistex.
Marteen
Marteen

Když Martin 'Marteen' Pátek oznámil koncem roku spolupráci s SGO Gaming, uvedl, že je současně i free agentem. Jednalo se tak pouze o přechodné působiště, pokud by přišla profesionální nabídka. A ta fakt přišla.

Jeden z nejúspěšnějších českých hráčů podepsal s týmem Serenity, který se dělí na evropskou a americkou sekci. Každá část má navíc i svou akademii, a právě tam před pár dny zamířil jiný český hráč, Tobias 'Nistex' Šoltys, který je shodou okolností Marteenovým spoluhráčem z nedávných Power Rankings. Oba se tak nyní potkají v jednom působišti, jen s tím rozdílem, že Marteen se stane součástí hlavní profesionální evropské sekce. Po pěti odchodech a několika příchodech jsou její součástí ještě Adn, Louis, Sevenjosh a Hardfind. 

Největším úspěchem Marteena je bezesporu postup na Fortnite World Cup, kde si jen za účast na světovém finále odnesl 50 tisíc dolarů. S podporou nového zázemí bude chtít na loňský počin minimálně navázat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.