Přejít k hlavnímu obsahu

Martin "Thebis" Dvořák: Aktuální sezónu BWCL vidím asi jako Jolanda, velký špatný

7. 8. 2020 | 15:00 StarCraft 2
Dnes je připraven rozhovor s velmi nenápadným hráčem. V podstatě o něm není slyšet, nikde se viditelně neangažuje. Ale když sedne k počítači, vezme do ruky myš a začne hrát, tak dokáže nasekat téměř komukoliv. Řeč je o hráči jménem Martin "Thebis" Dvořák.
Thebis
Thebis

Ty jsi velmi tichý hráč, tak prozraď našim informace chtivým čtenářům něco o sobě.

Takže jako všichni ostatní, Martin Dvořák, aktuálně pobývající v Brně. Už jsem taky třicátník jako většina SC:BW české konkurence. Jo a taky jsem fyzik. To by mělo objasnit asi vše z mých charakteristik, vlastností a předsudků.

Jak celkově vzpomínáš na zlatou éru SC:BW vzpomínáš, na ty "staré dobré časy"?

Vzpomínám si na poslední dvě LANky v Rýmařově, pak to bylo někde jinde a pak už Staré Město. Klanů bylo jako dnešních neziskovek a každý chtěl hráče, jelikož konkurence byla velmi početná (i ze Slovenska). Rozhodně jsem si nepsal, kolik klan tagů jsem měl, takže z hlavy náhodně: RotS, NeS, AfK, DK, ... Upřímně mi z těch dob zůstala pouze mikina RotS a dres DK. Takže tolik k nostalgii.

Jak dlouhou pauzu jsi měl v hraní SC:BW a proč ses rozhodl se vrátit?

Pokud vím, tak jsem skončil s nástupem SC2, což – pokud nejsou všichni pod pařezem – bude asi těch deset let. Návrat byl jednoduchý, jelikož není žádná lepší RTS než SC:BW a po jeho remastru už i vypadá hezky. Jo a mimo jiné SC2 je A-move dead game. (smích)

Takže otázka, který díl SC je podle tebe lepší a proč, je asi zbytečná... Ale rád si to poslechnu ještě jednou.

Ve své době SC2 bylo OK, dokud nebyly kompletní kuchařky, co se má kdy, kde a jak postavit. Bylo místo pro originalitu. Ale pak si to všichni nastudovali, všechno vypadá stejně a skončí to většinou 200/200 A-move (na naší CZ úrovni samozřejmě). Na druhou stranu SC:BW je méně user friendly, ale zase dává lepší pocit, jelikož nevyhrajete jen na soupeřem, ale i nad "demencí" vlastních jednotek. A to je k nezaplacení.

Tyy hraješ Terrany, proč sis vybral zrovna je a neuvažoval jsi někdy nad změnou rasy?

Jednoduchá odpověď. Protože TvT je jediný match-up, kde nevyhrává více jednotek. Jinak jsem občas dával i ZvT na úrovni, ale to je asi tak všechno, co by stálo za řeč.

V minulé sezóně jsi s aP- v BWCL postoupil o ligu výš, a to i díky tvému, velmi výraznému přispění (5 výher z 6 zápasů). Jak zpětně vidíš minulou sezónu ze svého pohledu?

Statistiku si nevedu, ale měl jsem pocit, že jsem toho prohrál více. Dle složení skupiny C, bylo tam dost B-teamů, takže z tohoto pohledu to mělo být jednoduché. No a s tím, že jsme postoupili, to jednoduché bylo. Zato aktuální sezónu vidím asi jako Jolanda.

Budete hodně někde...? 

Tady vidím velký špatný...

Takže šance na setrvání ve skupině nevidíš zcela růžově?

Upřímně? Budeme rádi, když se udržíme a zároveň se náš tým z kombinace proher a výher nezhroutí. Protože ani mě moc nebaví prohrávat (i když v lagu, jak bylo již několikrát zmiňováno).

To je pravda, ve skupině máme převážně týmy z Jižní Ameriky a latence není z nejlepších. Jak se s tím vyrovnáváš, když například pokládáš miny a ono pořád ne a ne?

V lagu je to takové pomalejší a z pohledu Terrana rizikovější na rushe. Takže v lagu se to musí ukempit a psychicky vydeptat toho druhého, až na ty miny vletí sám (až se konečně položí). A jak asi víš, já nemám rád kempení. Nicméně žádný hardware jsem ještě u SC:BW nerozbil.

Ano, to je pravda a i to často zmiňuji na streamu, že jsi velmi agresivní typ Terrana. Ale tobě na druhou stranu vyhovuje TvT, jako jednomu z velmi mála hráčů. Jak tohle jde dohromady?

I TvT se dá hrát agresivně, i když to tak nemusí vypadat. Tím, že počet supply, resp. tanků, není všechno (pokud nejsou na pravém místě v pravý čas), to dává TvT asi nejvíce strategickou složku z celého BW, takže asi proto. TvT je nejvíc na hlavu a plánech A/B/C, a to já dělám.

Pokud bys rád něco sdělil čtenářům na závěr, teď máš příležitost. A nezapomeň se také rozloučit.

Díky za šanci vylít si své názory takto veřejně. Pak tedy děkuji všem čtenářům a hlavně těm, které něco výše napsané pohoršilo.

Štítky: Thebis, BWCL
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.