Přejít k hlavnímu obsahu

MAXX a zyored míří do světa! Z Dark Tigers je vykoupil nadějný portugalský tým GTZ Bulls

10. 4. 2021 | 22:07 Counter-Strike 2
Přesunů do zahraničí z domácí scény příliš nemáme, ba ne těch dvojitých. Jeden takový ale nyní přichází u Dark Tigers, kteří se musejí rozloučit se dvěma svými důležitými pilíři. MAXX a zyored sice podepsali smlouvy na rok 2021, ale i přesto nyní míří za velkou výzvou.
GTZ Bulls CS:GO tým
GTZ Bulls CS:GO tým
Zdroj: oznamovací video

Martin 'MAXX' Smolár a Tomáš 'zyored' Cvaniga působí na domácí scéně už spoustu let, ty největší úspěchy jim ale většinou unikaly. V takovém případě je potřeba hledat nové výzvy, jedna ideální se zčistajasna zjevila právě nyní. O oba hráče totiž projevila zájem portugalská organizace GTZ Bulls, která obměnila složení své CS:GO sekce, do níž si nově vybrala právě i slovenské duo. MAXX i zyored se sice upsali Dark Tigers na další sezónu, Portugalci je však vykoupili ze smlouvy a oba tedy míří za svým prvním zahraničním dobrodružstvím.

GTZ Bulls jsou ve světovém žebříčku až na 130. místě, ale i tak půjde o velký posun. Slovenské duo nemíří do Portugalska za penězi, ale právě za novou motivací a snahou se prosadit a ukázat se světu, protože GTZ Bulls mají pozvánky do zajímavých turnajů, kde se mohou potkat například i se SINNERS. Vedle toho pak mají tu možnost trénovat s top týmy Evropy, což jsou také zkušenosti k nezaplacení. Nové složení DTG si zřejmě nesedlo natolik, aby mohlo konkurovat nejužší domácí špičce, kde už MAXX i zyored dříve byli, takže se dá naprosto chápat, že nabídku přijali. Důvěra v podobě vyplacení ze smlouvy v Dark Tigers je dobrým znamením.

„Pre veľa z vás to bude prekvapenie, no rozhodli sme sa s Maxom prijať tento offer, vďaka ktorému naberieme kopu skúseností, či už ako hráči, ale aj ako osoby v živote,“ uvedl na svém Twitteru zyored. „Tento rok bude trošku iný ako tie predošlé, so zyoredom sme dostali ponuku hrať za Portugalskú organizáciu GTZ Bulls a po viacerých rokoch si budeme môcť skúsiť aj niečo iné, ako len našu scénu, čo berem ako peknú príležitosť a skúsenosť,“ doplnil jej MAXX. „Za skúšku nič nedáme, snáď ešte klapne aj bootcamp v Lisabone a budem mať zažitok na cely žívot,“ zasnil se zyored, který si premiéru v nových barvách si zažije v pondělí proti NAVI Junior.

Zatímco zmíněná dvojice si užije nové působení po boku dvou portugalských a jednoho španělského spoluhráče, tak DTG čeká hned v úvodní fázi sezóny hledání dvou nových hráčů. Oficiální rozloučení si MAXX a zyored zažijí ve finále LOBBY proti ECLOT, není však vyloučeno, že budou týmu hostovat do té doby, než si tygři najdou dva nové parťáky. Ani jejich dnešní vystoupení v 1. Tipsport COOL lize, kde zyored zářil, tedy nemusí být posledním.

Sestava týmu GTZ Bulls Esports: 

 Portugalsko Rafael 'rafaxF' Faria
 Portugalsko José 'Linko' Duro
 Slovensko Martin 'MAXX' Smolár
 Slovensko Tomáš 'zyored' Cvaniga
 Španělsko Iván 'NaOw' González

 Portugalsko Pedro 'prada' Prada – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.