Přejít k hlavnímu obsahu

Mazarini rozpustil Kings of Sosnovka

6. 9. 2018 | 00:15 PUBG: Battlegrounds
Pojem Kings of Sosnovka zmizí z domácích squad turnajů, kapitán Mazarini svoji sestavu oficiálně rozpustil. Vše bylo oznámeno v očekávaném vyjádření, které proběhlo ve středu večer.
Výchozí obrázek

Pojem Kings of Sosnovka zmizí z domácích squad turnajů, kapitán Mazarini svoji sestavu oficiálně rozpustil. Vše bylo oznámeno v očekávaném vyjádření, které proběhlo ve středu večer.

Někteří znalci domácí scény mohli tušit, o čem bude oficiální stanovisko streamera Nikolai 'Mazarini' Lazarev vůči jeho týmu Kings of Sosnovka. Zbytek si naopak mohl myslet, že půjde jen o personální změnu a přijde nová posila, kterou by mohl být například Martin 'spajKK' Beneš, již dlouhé měsíce na volné noze. Ve skutečnosti je tomu ale přesně naopak. Konec squadů v KoS.

Mazarini se na svém streamu rozpovídal o porovnání turnajové scény profesionálů vs. streamerů. Za ideální přirovnání by se dal určit právě minulý víkend, kdy Broadcaster Royale s hvězdami v čele se Shroudem vytáčeli statisíce zhlédnutí a naopak finále StarSeries i-League s nejlepšími týmy světa mělo čísla sledovanosti srovnatelná s Mazarinim, který komentuje v češtině.

Fanoušci svého oblíbeného streamera minimálně v nejbližší době neuvidí tryhardit squad turnaje pod hlavičkou Kings of Sosnovka. Tento tým se dneškem oficiálně rozpouští a dle slov bývalého kapitána by si hráči měli jít vlastní cestou, ne si pouze najít nového čtvrtého hráče. Mazarini se vyslovil, že si od nynějška občas zahraje scrimy s někým jako host nebo složí jednorázový mix pro zajímavý turnaj či LANku. Pod titulem svého brandu Králů Sosnovky však bude dávat dohromady týmy, v nejčastějším případě dvojice, pouze pro turnaje typu Broadcaster Royale, Twitch Rivals nebo OMEN Challenge. A Maziho parťákem může být pokaždé někdo jiný.

Pro někoho tak může skončit jedna éra, pro někoho je tohle velký vykřičník. Opravdovým esportovým PUBG turnajům se nedaří prorazit naplno a právě streamerská klání ve všech ohledují dominují, čehož samozřejmě využívají i sponzoři, kteří do výše zmíněných turnajů sypou své budgety. Koneckonců, Kings of Sosnovka letos uvidíme ještě několikrát, všechny tři turnaje Broadcaster Royale, Twitch Rivals i OMEN Challenge se letos ještě jednou zopakují a pokud vše klapne, Mazarini se se spajKKem opět podívají do USA, tentokrát na západ, do San Jose.

Co tedy skutečným měřením sil nejlepších světových týmů, jejichž hráči do tréninku obětují celé dny i noci, brání v rozkvětu na plný potenciál? Je opravdu tak těžké si najít oblíbený tým na fandění, ačkoliv největší světové turnaje mají pro jednotlivé týmy separátní streamy? Jde o hru jako takovou, že streamerské turnaje vlastně frčí pouze díky osobnostem, které ve výsledku znamenají více než hra samotná, která v plně kompetitivním nastavení není tak zajímavá? Nebo u vás hrají roli úplně jiné faktory? Napište nám váš názor na tuto situaci do komentářů!

Bývalá sestava Kings of Sosnovka:

{#Česká Republika} Nikolai 'Mazarini' Lazarev
{#Slovenská Republika} Radko 'Oyemura' Murarik 
{#Slovenská Republika} Filip 'RedgieBeardo' Tutko
{#Česká Republika} GOdstřelovač

Štítky: mazarini
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.