Přejít k hlavnímu obsahu

Mistři světa z FPX darují přes 6,5 milionu korun na boj proti koronaviru

30. 1. 2020 | 20:25 League of Legends
Koronavirem 2019-nCoV, který se na přelomu roku objevil v Číně, je nakaženo už téměř 8000 lidí, z nichž přes 170 případů bylo potvrzeno jako fatálních. Známý čínský tým FunPlus Phoenix se nyní rozhodl finančně pomoci obětem tohoto smrtelného viru.
FunPlus Phoenix
FunPlus Phoenix

Organizace úřadujících mistrů světa v League of Legends, FunPlus Phoenix vyjádřila spolu se všemi svými zaměstnanci, hráči i kouči podporu nakaženým obětem smrtelného viru. Celý tým se daroval 2 miliony čínských yuanů, což je v přepočtu okolo 6,5 milionu českých korun. Rozhodně však nejsou prvními, kdo finančně podpořil tuhle krizovou situaci. Mezi další patří například spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates, zakladatel serveru Alibaba Jack Ma nebo čínští giganti Huawei a Tencent. Z herního světa se menšími částkami zapojily týmy Aster a Liquid, celkovými 17 miliony yuanů pak přispěly čínské streamerské platformy DouYu a Huya.

Čínští zdravotníci již potvrdili více než 7 700 případů koronaviru v Číně, suverénně nejvíce jich je ve městě Wuhan. Předpokládá se, že nákaza vypukla právě tam po konzumaci hadího masa z trhu, kde syrové maso určené ke konzumaci přicházelo do styku s živými zvířaty. Celkový počet obětí se zvýšil na 170 a rozšířil se do 15 jiných zemí. Pro pokus zabránit dalšímu šíření viru, uvalily čínské úřady na Wuhan karanténu, čímž zabránili veřejné dopravě do města a ven z něj. Mnoho leteckých společností také zrušilo lety do a z Číny, kvůli předejití dalšího šíření byly dokonce zrušeny nebo odloženy esportové soutěže jako WESG, LPL nebo Overwatch League.

PLAYzone Challenge 2020
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.