Přejít k hlavnímu obsahu

Koronavirus způsobil delay 2. týdne čínské LPL

26. 1. 2020 | 15:31 League of Legends
Riot Games bez konkrétního data odložili druhý týden čínské nejvyšší League of Legends ligy - LPL, a to kvůli rozšíření Koronaviru.
LPL 2020
LPL 2020

„Rozhodli jsme se ligu pozastavit do doby, dokud nebude zajištěna bezpečné a zdravé prostředí pro všechny naše hráče a fanoušky” vyjádřilo se samotné vedení ligy. „Fanouškům se omlouváme a budeme se snažit tyto problémy vyřešit co nejdříve to bude možné”. LPL postihne pauza týden po oslavách čínského nového roku, kdy se liga nehraje a pokračovat se mělo 5. února. Academy liga (LDL) měla začít taktéž okolo 5. února a i start této soutěže bude tedy odložen.

Koronavirus je společné označení pro čtyři rody virů obsažených v podčeledi Coronavirinae a způsobuje závažnější i méně závažná onemocnění zvířat i lidí. Inkubační doba se v některých případech protahuje z jednoho až na 14 dní, a proto se koronavirus šíří stále více. Čínští zdravotníci údajně jen za neděli zaznamenal celkem patnáct nových úmrtí, včetně prvního v Šanghaji, a přes 300 nových případů. V současnosti je počet obětí koronaviru více než 50 a oficiálně onemocněných je okolo 2 tisíc. Zda se bude infekce šířit podle nich záleží na účinnosti ochranných opatření, pro zastavení epidemie by se však úřadům muselo podařit zabránit přenosu v 60 procentech případů.

PLAYzone Challenge 2020
Štítky: LPL, Koronaviru