Přejít k hlavnímu obsahu

Mithy končí kariéru a stává se koučem Fnatic!

5. 12. 2019 | 23:25 League of Legends
Španělský support Mithy pověsil myš s klávesnicí na hřebík. Po 7 letech v kompetitivním League of Legends mění svou pozici a nově se stane hlavním trenérem evropského týmu Fnatic.
Fnatic Mithy
Fnatic Mithy

Alfonso "Mithy" Aguirre Rodríguez odstartoval svou kariéru na nejvyšší úrovni v roce 2013 v týmu Lemondogs, se kterými hned v prvním roce ovládl EU LCS a podíval se na světový šampionát. Po sezóně se spolu s Freezem a Nukeduckem stal součástí hvězdné sestavy Ninjas in Pyjamas, která ale bohužel nikdy nenaplnila svůj potenciál a navíc ani nezvládla postoupit do nejvyšší ligy. V roce 2014 dostal právě Mithy a Nukeduck roční ban za toxicitu, ale po roce se Mithy vrátil na scénu v dresu Origen v legendární sestavě se Zvenem (tehdy Nielsem), xPekem či sOAZem. 

S nově vytvořeným Origen se rychle dostal do EU LCS a zúčastnil se světového šampionátu páté sezóny, kde s týmem postoupil až do semifinále. Po nepovedeném jarním splitu 2016 přestoupil Španěl do G2 Esports, se kterým rovněž zažil skvělé chvíle a získal 3 evropské tituly za sebou. Mezinárodními úspěchy se ale tým pyšnit nemohl a Mithy se Zvenem tak v roce 2018 zamířili do amerického Team SoloMid. Na tohle angažmá ale Mithy v dobrém vzpomínat nebude, jelikož TSM ani jednou nepostoupili do finále a nevybojovali ani účast na Worlds. Svůj poslední rok pak Mithy strávil po boku Patrika v Origen, se kterým obsadil 2. místo v jarním splitu.

Druhá polovina sezóny už bohužel tolik nevyšla a Origen nezvládli postoupit ani do play-off. Díky vysokému počtu bodů sice ještě bojovali v gauntletu, ale padli hned v prvním kole 2:3 proti Humanoidovi a jeho Splyce. Mithy jde do Fnatic s obrovskými zkušenosti a výbornými referencemi ze strany jeho bývalých spoluhráčů. Pro Fnatic jde o poměrně riskantní krok, jelikož pro Mithyho bude trénování zcela novou disciplínou. V sestavě udělal oblíbený tým evropské nejvyšší soutěže před další sezonou pouze jednu změnu, a to na pozici jungle. Z týmu odešel Broxah do Team Liquid a jeho místo zaujal polský mladík Selfmade, který letošní sezonu strávil v SK Gaming. 

Sestava Fnatic pro rok 2020:

 Belgie Gabriël "Bwipo" Rau
 Polsko Oskar "Selfmade" Boderek
 Slovinsko Tim "Nemesis" Lipovšek
 Švédsko Martin "Rekkles" Larsson
 Bulharsko Zdravets "Hylissang" Galabov

Štítky: LEC, fnatic