Přejít k hlavnímu obsahu

Mladá legenda pokořena. 15letý Vejrgang po 535 výhrách v řadě poznal hořkost porážky

14. 2. 2021 | 17:51 EA SPORTS FC 24
Ve světě FIFY se v letošním ročníku nemluví o nikom jiném tak jako o Andersi Vejrgangovi z Dánska. Hráč esportové sekce fotbalového klubu RB Leipzig ve víkendové lize sbíral jeden čistý víkend za druhým a začal neuvěřitelným způsobem posouvat hranice světového rekordu. Nyní však bude muset začít hezky pěkně od nuly.
Anders Vejrgang
Anders Vejrgang
Zdroj: Zdroj

Anders Vejrgang je na světové scéně známý již od roku 2018, kdy mu bylo pouhých 12 let. Už v té době dokázal poprvé uhrát skóre 30-0 ve víkendové lize a za jeho výkony jej začaly opěvovat hvězdy. Když se zjevil na offline turnaji, tak by si na první pohled u tak mladého nikdo netipnul, že jde o zrod velké budoucí legendy. Už ve dvanácti letech měl totiž Vejrgang na kontě výhry okolo 5 tisíc dolarů a ve sbírce měl i nějaký ten pohár. „Mým prvním cílem je zúčastnit se Danish FIFA League a vyhrát ji. Další metou bude kvalifikace na FIFA eWorld Cup, který chci také vyhrát,“ měl už tehdy jasno. „Chtěl bych se jednou živit hraním FIFY,“ doplnil sebevědomě.

Na největší turnaje má dánský hráč ještě spoustu času. Do nejprestižnější Global Series a dalších oficiálních turnajů se totiž nemohou přihlásit hráči mladší 16 let, takže Vejrgang dodnes čeká, než bude moci rozvinout svoji kariéru naplno. I přesto však ve světě FIFY 21 není větší hvězdy. Dánský mladíček začal dominovat a vyhrávat všude, kde se objevil. Pro valnou většinu hráčů je 30:0 ve víkendové lize jedním z největších milníků, pro mladého hráče RBLZ Gaming se z toho však stal denní chleba. O jeho taženích po každém víkendu informovaly dokonce i velké sportovní weby po celém světě. Ze čtrnáctiletého hráče se postupně stává megastar.

Anders Vejrgang vyhrával turnaje už ve 12 letech
Anders Vejrgang vyhrával turnaje už ve 12 letech
Foto: archív Anderse Vejrganga

Vejrgang nedávno oslavil patnácté narozeniny, ještě rok si tak musí vystačit s víkendovou ligou a menšími turnaji. Jemu to však nevadí a své výkony začal prezentovat dokonce i na Twitchi, kde mohli fanoušci FIFY sledovat jeho pravidelné počínání ve Weekend League. Vejrgang si tak chytře buduje jméno po všech stránkách. Po několika měsících bez porážky už měl na kontě více než 500 výher v řadě, z nichž většina navíc byla naprosto jednoznačná. Tento víkend to ale bylo jiné. Konečnou hodnotou nového rekordu je 535 vítězství v řadě.

O tomto víkendu už měl mladičký Dán jeden z těch zápasů, kdy prohrával dokonce o dva góly, ale dokázal najít sílu, že vstřelil sedm gólů v řadě. Drcení soupeřů ukončilo až měření sil proti hráči s přezdívkou Damesheet. Tento hráč není žádnou světovou špičkou, kvalitních hráčů však FIFU hraje spousty. Damesheet dokonce našel na Vejrganga tak účinný recept, že si za první poločas Dán ani jednou nevystřelil a bylo vidět, že není ve své kůži. Korigovat skóre dokázal Vejrgang jen jednou, při hře na riziko naopak jeho soupeř postupně nastřílel pět gólů. Série 535 výher po sobě tedy končí debaklem 5:1 od hráče, pro něhož jde o největší úspěch herní kariéry.

Zbývající zápasy této víkendovky patnáctiletý hráč vyhrál, stream se však rozhodl vypnout. Nejspíše se bude muset dostat opět do pohody, což by jeden čistý víkend opět mohl zpravit. Každopádně však bude zajímavé sledovat, jestli se ihned rozjede nová série bez porážky, nebo se tento neskutečný počin už opakovat nebude.

Štítky: Vejrgang
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.