Přejít k hlavnímu obsahu

Mousesports oficiálně potvrdili příchod Dextera, nový IGL nastoupí už v Katowicích!

10. 2. 2021 | 20:24 Counter-Strike 2
Spekulace posledních týdnů se vyplnily, mousesports oficiálně mění svého kapitána! Karrigan míří na lavičku, v základní sestavě jej nahradí Australan Dexter.
dexter mouz
dexter mouz

Poslední měsíce se na světové scéně ve velkém spekulovalo o budoucnosti týmu mousesports. Podle zákulisních informací se totiž kapitán karrigan rozhodl neprodloužit smlouvu. Dnes se vše potvrdilo a německá organizace oznámila, že zkušený Dán zamíří na lavičku.

Novou posilu si mousesports vyhlédli až v Austrálii, novým kapitánem frozena a spol. totiž bude dosavadní IGL týmu Renegades dexter. Ten zažil loni extrémně úspěšnou sezónu, australský tým ji odstartoval druhým místem na DreamHack Open Liepzig, po začátku lockdownu a rozdělení na regiony pak ani jednou Renegades v domácím prostředí neprohráli a získali hned devět titulů v řadě. Podle zákulisních informací mělo o Australana v minulosti zájem už několik mezinárodních celků, zlákali jej právě až mousesports, kde se mimo jiné potká se svým bývalým koučem mithRem.

Dosavadní IGL karrigan se tak posadí na lavičku, na níž stráví ještě další měsíc až do doby, kdy mu vyprší smlouva. Kam zamíří poté zatím nebylo oficiálně potvrzeno, vše však nasvědčuje tomu, že se vrátí zpět do FaZe, kde nahradí olofmeisteraTen plánuje ukončit kariéru.

Není to však jediná změna, která se v mousesports udála v posledních týdnech. Radikální změnou byl příchod talentovaného dánského snipera acoRa, který nahradil veterána týmu chrisJ, jenž působil v barvách mousesports téměř osm let. Velezkušený hráč zamířil za Stykem do FunPlus Phoenix, kde stihl již získat první titul z turnaje Snow Sweet Snow.

Mousesports se v nové sestavě představí již v úterý 16. února při startu první části IEM Katowice 2021, kde v prvním zápase narazí právě na Renegades. Na turnaji se představí v následující sestavě:

 Estonsko Robin "⁠ropz⁠" Kool
 Slovensko David "⁠frozen⁠" Čerňanský
 Litva Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras
 Dánsko Frederik "⁠acoR⁠" Gyldstrand
 Austrálie Christopher "⁠dexter⁠" Nong

 Dánsko Torbjørn "⁠mithR⁠" Nyborg (coach)

 Dánsko Finn "⁠karrigan⁠" Andersen (benched)
 Nizozemsko Chris "⁠chrisJ⁠" de Jong (na hostování v FPX)

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.