Přejít k hlavnímu obsahu

MSR 2018: Rozhovor s kapitánem ML DEV7Lem

11. 10. 2018 | 14:30 Counter-Strike 2
Tento víkend se v Bratislavě odehrálo Mistrovství SR v elektronických sportech a my jsme vás samozřejmě nemohli ochudit o rozhovor s kapitánem DEV7Lem z vítězného týmu Majestic Lions. V rozhovoru se dozvíte, jak se jim hrálo a také kam mají namířeno po jejich triumfu.
Výchozí obrázek

Překvapilo vás vaše umístění na stupnici vítězů?

Rozhodně nás to nepřekvapilo, už jen z důvodu, že tuto akci jsme chtěli vyhrát a to se nám taky povedlo s jiným než vyhrát jsme nepočítali.

Je nějaký rozdíl soupeřit na MSR oproti jiným akcím tohoto typu?

Tak pokud bych měl srovnávat cz/sk akce, tak se to stále točí okolo stejných teamů, které na sobě makají. V podstatě je jedno jestli je to MČR/MSR/FOR GAMES nebo jiná akce u nás, už jen z důvodu, že tam budou pokaždé v podstatě stejné teamy, které se nachází u nás v top 5-8. Ano, tohle sice byla BYOC akce a mohlo se tam ukázat pár hráčů nebo dokonce aj team, ale na naší scéně je tohle tento rok, už v podstatě skoro nemožné. Takže určitě rozdíl v tomhle není a každý hráč má svoji oblíbenou akci na kterou se těší víc a víc.

Proti kterému týmu bylo nejtěžší hrát?

Nejspíš proti žádnému teamu to nebylo těžké. V podstatě jsme hráli default, každý zápas. Řekl bych, že tam byl jen jeden zápas na cache tuším proti Gravity a to jsme se pozdě chytli do hry, ale naštěstí zápas vyhráli. To se samozřejmě někdy stává, když je brzo ráno a máme něco hrát nebo pokud, už je ten den poměrně dlouhý.

MSR

Jak intenzivně jste se připravovali na MSR?

Na MSR jsme se absolutně nepřipravovali ani na žádnou akci u nás na cz/sk scéně se nepřipravujeme. Hrajeme svůj styl hry a v podstatě nic jiného nepotřebujeme. Pokud hrajeme jiný turnaj třeba v Evropě, tak se připravíme, ale nepočítáme s každou věcí o které víme, že půjdou. Pokud někam dopadají smoky apod, tak zkušený hráč už přesně ví co je to za taktiku, nebo jak se hráči pohybují to je základ hry a u nás se to točí stále dokola.

Byla pro vás tato výhra stěžejní? A nebo to berete, jako svou rutinu?

Samozřejmě tuhle akci pokud by jsme nevyhráli, tak by bylo něco velmi špatně :D. Neříkám, že tady u nás jsou teamy špatné, ale pokud nebudou mít peníze od sponzorů na full time hraní, tak se tady žádný team nepohne, už jen z důvodu, že se jim po práci nebude chtít hrát a nebo už budou unavení. Taky se musí počítat s tím, že na naší scéně hrajou mladí kluci a chodí do školy, tak to je další věc. Prostě pokud ten team má něco vyhrávat, tak na sobě musí makat aspoň na 200% a věřím, že do budoucna se tady nějaký super star team třeba ukáže, ale to musí držet po hromadě a nerozpadnout se po týdnu/měsíci/roku, ale snažit se to napravit a učit se každou hrou.

Jaký je váš další cíl po tomto úspěchu?

Naše cíle jsou momentálně následující a to vyhrát COOL ligu, FOR GAMES a následně náš poslední turnaj tohoto roku a to MČR 2018! Chceme tady u nás ještě stále ukázat dominanci a nehodláme prohrát žádný zápas. Sice jsme vyměnili 2 hráče, ale to by ten team rozhodně zastavit nemělo ba naopak ho nakoupnout.

Děkujeme za váš čas. Nyní máte prostor na závěrečný vzkaz čtenářům.

Díky, chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nás stále podporují a fandí nám, aj když už nejsme v organizaci, které fandili poslední roky. Myslím si, že je jedno pod jakou organizací ten hráč/team hraje, vždy fanoušci fandí hráčům a né organizaci. Co ten team dokáže je pouze na nich a na nikom jiném.

 

Rozhovor vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Štítky: msr