Přejít k hlavnímu obsahu

Nation Wars 2019: Čechy čeká v kvalifikaci Kanada se Scarlett

30. 9. 2019 | 00:21 StarCraft 2
Francouzští pořadatelé z O’Gaming s radostí ve spolupráci s Blizzardem oznámili již šestý ročník Nation Wars. Česká výprava se v kvalifikačním zápase utká s Kanadou.
Nation Wars 2019
Nation Wars 2019

Pomalu se nám schyluje ke kvalifikační fázi celosvětového svátku pro StarCraft 2 hráče - Nation Wars 2019. V hlavní skupinové fázi již čeká osmička úspěšných národů z minulosti: Čína, Finsko, Německo, Itálie, Jižní Korea, Mexiko, Polsko a USA. Naše výprava se pokusí k této smetánce připojit výhrou v kvalifikačním zápase proti favorizované Kanadě proti které vysíláme hráče: TomikuS (Z), Nolimit (Z) a Keiras (Z). Záda jim coby náhradník bude krýt Lumpas (Z).

Šampion letošní PLAYzone Challenge, Nolimit, se k šancím proti Kanadě vyjádřil takto:

„Kanada je rozhodně lepší los, než bylo minulý rok Finsko. Opět je to země spoléhající na jednoho hráče, a v tomto případě je to Scarlett, která je však mnohem víc hratelnější než Serral. Noregret si hází rád kostkami a Riddler hraje většinou jako Korty. Nakonec může rozhodnout ping, jelikož si myslím, že Scarlett i Noregret jsou v Koreji, tedy se bude hrát někde mezi. Doufám, že snad urvem tu jednu mapu a rozhodně můžeme překvapit, jelikož se od nás nic neočekává.”

Nation Wars Česko

Česká reprezentace se Nation Wars zúčastnila již třikrát, ale postup si přes kvalifikační část zatím zajistit nedokázala. Loni podlehli Češi proti Finsku 0:4 a na 3. ročníku zase nestačili na Rusko 1:4. 

Keiras vyhlíží souboj s Kanaďany spíše skepticky:

„Kanada je jeden z těžších soupeřů, kterého jsme mohli dostat, a zároveň je to i nepříjemné, protože budeme muset hrát zápasy na US central serveru. V sestavě mají 2 zergy, takže z toho taky moc radost nemám. Scarlett je celkem dobrý zerg a hrozba, kterou navíc budeme muset 2x porazit. Pokud vím, ZvZ si cení jako svůj nelepší matchup, takže náš výběr 3 zergů není zrovna vhodný mix.

NoRegret je dlouhodobě moje inspirace na early game. Mechanicky není zas tak dobrý, ale má velký herní přehled a ví kdy na soupeře zatlačit. Škoda, že bude hrát jen ZvZ, ve kterém toho zas tolik zajímavého vymyslet nejde. Riddler je takový kanadský Korty. Mechanicky nic extra, ale umí sedět. Z kanadské sestavy to je asi nejslabší článek.

Náhradníkem je printf, který hraje perfektně proxy cannon/immortal z jedné báze. Jiné věci hraje jen sporadicky, v tom by měl zřejmě velkou nevýhodu proti nám a nepředpokládám, že by se o to pokoušel. Ke svému starcraftu přistupuje analyticky oproti třeba finskému MusZero, který hraje sice to samé, ale jede to spíše na drill než na nějaký hlubší theorycraft.”

Kanada Nations Wars

To TomikuS vidí šance Česka optimističtěji:

„Kanada je rozhodně hratelnější soupeř, než minulý rok Finsko, ale minulý rok jsem měl o dost víc času hrát a trénovat, takže teď doufám v nějaký special tactics a že třeba někdo z týmu potahá.  Také si myslím, že když bude dobrej den a dobře se nám povede odhadnout mapy, na kterých nastoupí Scarlet a NoRegret tak máme docela šanci uspět.

Dobré je, že se od nás zase nic neočekává, takže nehrajeme pod žádným stresem a i když to dopadne 0-4, tak to vlastně nebude takové zklamání. Velký problém bude rozhodně ping, protože se určitě bude hrát někde v prdeli, kvůli těm co žijí v Korei. Navíc oni jsou slavný, takže jim se bude chtít víc vyhovět, s tím máme velké zkušenosti z minulých ročníků. Nevím jak ostatní, ale já pro win udělám víc jak 100 % a věřím, že to uděláme tento rok zajímavý. Hlavně to zahrát srdíčkem.”

Celkem se pro letošní Nation Wars složilo 40 týmů z celého světa a v hlavní fázi turnaje se jich ukáže 24. Kvalifikační zápasy se hrají ve dnech 30. září.  a 1. října vždy od 16:00. Česko bude hrát v úterý (1. 10.) a na řadu by mělo přijít okolo 18:30, podle délky předchozích zápasů.

Štítky: Nation Wars